Prajitura frageda cu pere

IMG_20171105_122254

Plecand de la placinta frageda cu dovleac am ajuns la cea cu pere. Urmeaza merele… Afara-i inca toamna!

 

Ingrediente pentru o tava de de 30 cm x 20 cm:

 

Pentru aluat:

 

– 500 g faina alba 000

– 250 g unt rece

– 5 galbenusuri marime medie

– 200 g zahar fin

– 3 pliculete zahar vanilat

 

Pentru umplutura:

 

– 2 kg pere curatate de coaja si cotor

– zahar tos dupa gust

– 100 g unt

– nucsoara si cuisoare dupa gust

 

Preparare:

Amesteca faina cu zaharul pudra, zaharul vanilat si un praf de sare. Adauga untul taiat cubulete si cu mainile framanta aluatul pana obtii firimituri. Adauga galbenusurile si ia inca o data aluatul la mana pana obtii o bila omogena, neelastica, usor lipicioasa.

Aluatul se inveleste in folie transparenta si se da la rece, la frigider pentru o ora.

Pentru umplutura se curata perele de coaja si de cotor si se taie cubulete mici. Se pune untul la topit si apoi se calesc perele pana se inmoaie putin. Se adauga zaharul dupa gust si se lasa pe foc amestecand constant ca sa nu se prinda, pana cand perele sunt facute si compozitia s-a legat, zeama a scazut si perele sunt patrunse bine. In functie de soi unele pere raman mai intregi, altele se transforma in pasta. Eu am folosit 2 tipuri de pere, mai tari si mai moi. Se adauga dupa ce stingi focul nucsoara si cuisoare. Lasa umplutura  la racit complet.

Se ia tava, se tapeteaza cu hartie de copt. Din jumatate din cantitatea de aluat se intinde o foaie care se pune pe fundul tavii. Se impunge cu furculita din loc in loc si deasupra se presara 1-2 maini de gris. Deasupra se toarna uniform compozitia de pere, iar peste  se pune a doua foaie. Si aceasta se impunge din loc in loc cu furculita.

Dati placinta la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40-45 de minute, pana capata o crusta frumoasa. Cat este calduta o presarati cu putin zahar pudra. Se portioneaza dupa ce s-a racit complet, de preferat a doua zi.

 

Pofta buna!

 

IMG_20171105_122240

IMG_20171105_122533

IMG_20171105_122547

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s