Chocolate Peanut Butter Cheesecake

IMG_20171105_110506

Hm, cu gandul la Craciun…

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

400 g biscuiti digestivi

140 g unt

1 lingurita rasa scortisoara

 

Pentru crema:

 

1 kg crema de branza

5 oua marime mica

5 linguri cu varf unt de arahide fin

200 g ciocolata lapte + 2-3 linguri ulei

1 lingura esenta vanilie

250 g zahar tos – sau dupa gust

 

Preparare:

 

Biscuitii se macina fin si se amesteca cu scortisoara si untul topit si racorit.

Se ia o tava de diametru 26 cm, se tapeteaza fundul acesteia cu o foaie de copt si apoi se unge cu putin ulei. Se toarna biscuitii si cu mainile incepi sa tapetezi si fundul si peretii laterali ai tavii, ridici marginea cam la 10 cm inaltime. Dai totul la frigider pana termini crema.

Se incinge cuptorul la 180 de grade, iar daca esti fericita posesoare a unui cuptor cu aburi, seteaza-l pentru copt cu aburi, acesta este secretul unui cheeecake reusit. Daca nu, se pune in cuptor o tava intinsa plina cu apa fierbinte si se lasa la incins.

Pentru crema se amesteca branza cu zaharul, cu un tel de mana. Se adauga apoi esenta de vanilie, untul de arahide pe rand si apoi ouale, unul cate unul. Potrivesti de zahar dupa gustul tau.

Ciocolata se pune pe bain-marie la topit cu uleiul. O lasi putin la racorit si apoi o amesteci in jumatate din cantitatea de crema cu unt de arahide. Daca vrei o nuanta pronuntata de cacao, foloseste ciocolata amara.

Se scoate tava de la frigider, se imbraca in folie de aluminiu – daca nu ai cuptor cu aburi – si apoi incepi sa torni crema. Cu un pahar mic se ia din crema cu unt de arahide simpla si se toarna in centrul tavii. Cu un alt pahar se ia din crema cu ciocolata si se toarna deasupra. Se procedeaza asa pana cand termini cu crema. Cand vei taia felia de prajitura va avea un aspect zebrat.

Se pune tava cu cheesecake in tava cu apa fierbinte din care ies aburi si se lasa la copt cam 100 de minute. Nu uita sa adaugi din cand in cand apa fierbinte pentru ca aburul sa fie continuu.

Prajitura e gata cand daca misti de tava centrul de branza se mai misca. Nu lasa mai mult, vei coace prea mult prajitura in acest fel.

Se lasa tava in cuptor peste noapte, cu focul stins. A doua zi o dai vreo 2 ore la frigider si abia apoi o portionezi.

 

Pofta buna!

 

IMG_20171105_110605

IMG_20171105_111601

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s