Rice Potato Flatbread

IMG_20171008_122905

Tot pentru cei cu intolerata la gluten, painici din faina de orez si cartofi.

Ingrediente:

2 cani piure de cartofi

1 cana faina de orez

¼ cana amidon de porumb/cartofi

¼ cana unt topit si racorit

1 ou

1 plic praf de copt

½ lingurita sare

Plus:

2 lingurite seminte de susan alb

2 lingurite susan negru

1 lingurita busuioc uscat

1 lingurita ceapa uscata

½ lingurita pulbere de usturoi

½ lingurita sare

50 ml unt topit si racorit

Preparare:

Se face, in primul rand, piureul de cartofi. Cureti 4 cartofi mari, ii tai cubulete si ii fierbi in apa. Cand sunt patrunsi bine, scurgi de tot apa si apoi ii pasezi pana obtii un piure omogen. Lasa piureul la racit.

Amesteca apoi piureul cu faina de orez, amidonul, oul, sarea, praful de copt si untul topit si racorit. Vei obtine un aluat omogen, neelastic, usor lipicios. Inveleste-l in folie de plastic si da-l la frigider o ora.

Incinge cuptorul la 20 de grade Celsius. Tapeteaza o tava patrata cu hartie de copt.

Scoate aluatul din frigider, imparte-l in 8-10 buati, fa bilute si apoi cu mana, direct pe foaia de copt, aplatizeaza-le. Unge fiecare painica cu unt topit si presara deasupra mix de susan alb + susan negru + busuioc + ceapa + usturoi + sare.

Coace painicile cam 20 de minute pana cand devin aurii pe margine. Cum se scot din cuptor se ung iarasi cu unt, se lasa putin la racorit si apoi se transfera pe un paltou. Ai grija caci sunt destul de fragile si se rup repede.

Observatie: eu am folosit o cana de 300 ml, ca masura, important este sa folosesti mereu aceeasi cana peste tot, asa incat reteta sa-ti iasa bine.

Pofta buna!

IMG_20171008_122833

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s