Chec cu cartof dulce si faina de soia

IMG_20171008_121150

Pentru cei cu intoleranta la gluten si la lactoza.

Ingrediente:

1 ½ cana piure cartofi dulci

1 ¾ cana faina de soia

1 ¼ cana zahar brun

½ cana ulei vegetal

¼ cana lapte de soia

2 oua

1 lingurita esenta vanilie

½ lingurita sare

1 lingurita bicarbonat

1 lingurita praf de copt

1 lingurita cu varf de scortisoara

½ lingurita nucsoasa

¼ lingurita ghimbir

¼ lingurita cuisoare

Preparare:

Se face, in primul rand, piureul de cartofi. Cureti 1 1/2 cartofi dulci mari, ii tai cubulete si ii fierbi in apa. Cand sunt patrunsi bine, scurgi de tot apa si apoi ii pasezi pana obtii un piure omogen. Lasa piureul la racit.

Amesteca piureul cu ouale cu un tel de mana, apoi adauga uleiul, vanilia si laptele.

In alt vas amesteca faina de soia cu zaharul brun, bicarbonatul, praful de copt, sarea si mirodeniile.

Amesteca ingredientele uscate cu cele lichide, omogenizand cu un tel, nu foarte mult, doar pana cand nu mai exista cocoloase.

Se tapeteaza o tava mare de chec cu hartie de copt, se toarna aluatul si apoi se da in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Se coace circa 45-60 de minute. In prima faza lasa focul mai tare, apoi redu-l si coace la foc mic. Este gata la proba cu scobitoarea.

Lasa checul la racit in cuptor, iar a doua zi il portionezi.

Este un chec greu, umed, aromat.

Observatie: eu am folosit o cana de 300 ml, ca masura, important este sa folosesti mereu aceeasi cana peste tot, asa incat reteta sa-ti iasa bine.

Pofta buna!

IMG_20171008_121510

IMG_20171008_121414

IMG_20171008_121318

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s