O negresa ciocolatoasa fara gluten!
Ingrediente:
125 g faina de hrisca
80 g cacao
¼ lingurita sare
200 g unt
200 g zahar alb
1 lingurita esenta vanilie
3 oua marime medie
200 g ciocolata amara
Preparare:
Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius si se tapeteaza o tava de 20 X 20 cm cu hartie de copt.
Intr-un bol se amesteca faina de hrisca cu cacaua si sarea.
In alt bol se omogenizeaza cu un tel untul topit si racorit cu zaharul alb. Se bate pana devina o crema destul de spumoasa. Se adauga apoi ouale pe rand, unul cate unul, omogenizand mereu. Se adauga apoi si vanilia.
Amesteca ingredientele uscate cu cele lichide
Ciocolata se taie cu cutitul grosier. 130 grame se amesteca in aluat.
Se toarna aluatul in tava, se niveleaza cu spatula, iar restul de ciocolata se presara deasupra.
Se coace negresa cam 15-20 de minute.
Se lasa la racorit si apoi se portioneaza.
Pofta buna!