Cine spune ca cei care sufera de intoleranta la lactoza nu mai pot manca orez cu lapte?
Ingrediente:
1 conserva de 400 ml lapte de cocos
2 cani orez cu bob rotund
6-8 cani de apa
miere dupa gust
cacao raw
3 linguri de zahar de mesteacan
Preparare:
Am folosit lapte de cocos din conserva deoarece este mai gras, este ca un unt de cocos de fapt, super delicios. Gasiti la un pret foarte bun, de doar 6 lei, la Lidl, la saptamana asiatica.
Se toarna laptele intr-o oala, de fapt se scoate cu lingura caci e ca untul, se adauga 5 cani de apa si se pune la fiert. In momentul in care untul de cocos s-a omogenizat cu apa se adauga orezul si un praf de sare. Se lasa totul la fiert pana cand orezul este gata.
In functie de preferinta – orez cu lapte mai lichid sau mai compact – mai adaugi cateva cani cu apa pana obtii consistenta dorita. Eu am folost o cana de 300 ml, mereu am masurat cu ea, si orezul, si apa.
Si in acest caz se respecta regula de 1-4, adica o cana de orez, 4 cani de lapte. La fiert poti adauga si 3 linguri de zahar de mesteacan pentru ca orezul sa capete putin gust dulceag.
Lasi orezul la racorit si abia apoi pui si mierea.
Se serveste simplu, cu cacao raw sau cu scortisoara. Este delicios.
Pofta buna!