Peanut Butter Pumpkin Bread

IMG_20171002_184117

Sa continuam cu dovleacul placintar.

 

Ingrediente:

 

1/2 cana ulei de floarea soarelui

200 g unt de arahide

1 1/2 cana piure dovleac

5 oua marime medie

1/2 cana zahar alb

1 cana zahar brun

3 pliculete zahar vanilat

1 lingurita sare

1 lingurita bicarbonat

1 plic praf de copt

2 cani faina alba 000

1 lingurita scortisoara

1/2 lingurita nucsoara

1/2 lingurita ghimbir

 

Preparare:

 

Intr-un bol se amesteca cu un tel de mana piureul de dovleac cu uleiul, zaharul alb, zaharul brun, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga apoi ouale, unul cate unul, omogenizand mereu, apoi untul de arahide si mirodeniile si amesteci foarte bine. Va rezulta un aluat gros, delicios.

La final adaugi faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Amesteca bine. Compozitia este detsul de groasa, insa curgatoare.

Se ia o tava de 20 X 30 cm, se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna aluatul, se nivealeaza cu o spatula si se da la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Se lasa 40-45 de minute la copt sau pana la proba cu scobitoarea. Daca coci pe gaz, in prima faza lasi focul mai tare, apoi mai incet pana prinde deasupra o nuanta frumoasa.

Se lasa peste noapte la racit, apoi se portioneaza.

Este un chec aromat, umed, deloc inecacios. Ai grija ca este sensibil si se rupe usor.

 

Pofta buna!

 

IMG_20171002_184125

IMG_20171002_184216

IMG_20171002_184339

IMG_20171002_184417

IMG_20171002_184504

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s