Tocanita de hribi uscati

IMG_20170906_125559_611.jpg

O reteta de pe meleaguri moldovenesti, de la bunica mea care iubeste ciupercile de padure.

Ingrediente:

200 g hribi uscati

2 cepe marime medie

2-3 linguri ulei

Sare si piper negru, proaspat macinat, dupa gust

1-2 linguri pasta de tomate

Apa

1 legatura patrunjel verde tocat marunt

Preparare:

In primul si-n primul rand, se pun hribii la inmuiat in apa calduta pentru circa o ora. Dupa ce a trecut aceasta ora, se storc bine si se pun deoparte.
Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert impreuna cu o ceapa intreaga, curatata de coaja, si ½ din legatura de patrunjel verde. Cand apa clocoteste se adauga ciupercile si se lasa sa dea cateva clocote, aproximativ 5-10 minute.

Se scot apoi, se scurg bine si se dau deoparte. Pastreaza dinapa in care au fiert buretii.

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se caleste ceapa pana cand se inmoaie bine si devine sticloasa, cam 5 minute la foc mic, apoi ceapa se stinge cu zeama de la fiertul buretilor.

Se adauga in tigaie si buretii, pasta de rosii, sare, piper si se mai pune zeama de la fiertul buretilor cat sa-i acopere. Lasa la fiert pana cand zeama scade si se leaga un sos. La final se potriveste de sare si se presara cu patrunjel verde.

Daca nu este post, hribii se fac cu smantana. Se servesc cu mamaliga si mujdei.

 

POfta buna!

IMG_20170906_125619_502

IMG_20170906_125633_751

IMG_20170906_125659_074

IMG_20170906_114009_153

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s