Placinta cu dovleac

IMG_20170917_100648

Astazi facem 13 ani de la nunta… La multi ani noua! Sarbatorim cu o placinta cu dovleac. Miami!

De inspiratie Isabela Cuisine.

Ingrediente pentru o tava de de 30 cm x 20 cm:

Pentru aluat:

– 500 g faina alba 000

– 250 g unt rece

– 5 galbenusuri marime medie

– 200 g zahar fin

– 3 pliculete zahar vanilat

Pentru umplutura:

– 1500 g pulpa rasa dovleac placintar

– zahar tos dupa gust

– 100 g unt

– scortisoara si nucsoara dupa gust

Preparare:

Amesteca faina cu zaharul pudra, zaharul vanilat si un praf de sare. Adauga untul taiat cubulete si cu mainile framanta aluatul pana obtii firimituri. Adauga galbenusurile si ia inca o data aluatul la mana pana obtii o bila omogena, neelastica, usor lipicioasa.

Aluatul se inveleste in folie transparenta si se da la rece, la frigider pentru o ora.

Pentru umplutura se decojeste dovleacul, se curata se seminte si pulpa se pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pune untul la topit si apoi se caleste dovleacul pana se inmoaie putin. Se adauga zaharul dupa gust si se lasa pe foc amestecand constant ca sa nu se prinda pana cand dovleacul este facut si compozitia nu mai este apoasa. Se adauga scortisoara si nucsoara. Lasa umplutura  la racit complet.

Se ia tava, se tapeteaza cu hartie de copt. Din jumatate din cantitatea de aluat se intinde o foaie care se pune pe fundul tavii. Se impunge cu furculita din loc in loc si deasupra se presara 1-2 maini de gris. Deasupra se toarna uniform compozitia de dovleac, iar peste dovleac se pune a doua foaie. Si aceasta se impunge din loc in loc cu furculita.

Dati placinta la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40-45 de minute, pana capata o crusta frumoasa. Cat este calduta o presarati cu putin zahar pudra. Se portioneaza dupa ce s-a racit complet, de preferat a doua zi.

Pofta buna!

IMG_20170917_100713

IMG_20170917_100414

IMG_20170917_100821

IMG_20170917_100848

Reclame

One response to “Placinta cu dovleac

  1. Pingback: Placinta frageda cu mere | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s