Supa crema de dovleac cu mere si pere

IMG_20170916_164846

Arome de toamna, dulci-acrisoare.

Ingrediente:

 

1 kg dovleac placintar

1 l apa

1 para foarte bine coapta, mai mare

1 mar marime medie/mare

1 lingurita curry, rasa

sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust

1/4 lingurita scortisoara

1/4 lingurita ghimbir

250 ml lapte

3 linguri ulei masline

1 ceapa galbena, marime medie

2 catei de usturoi

 

Preparare:

 

Se incinge uleiul de masline si se caleste ceapa tocata marunt, la foc mic/mediu pentru cca 5 minute, pana cand se inmoaie si devine translucida. Se adauga si cateii de usturoi tocati si se calesc impreuna cu ceapa inca un minut.

Se adauga dovleacul curatat de coaja si samburi, taiat cubulete. Adauga tot acum si marul si para, cu tot cu coaja, dar curatate de cotor si seminte. Pune apa, putina sare, curry, scortisoara si ghimbir si lasa la fiert.

In momentul in care apa incepe sa fiarba, pune capacul, da focul la mic si lasa la fiert pana cand toate legumele si frutele sunt fierte, patrunse bine. Cam 30 de minute.

In acest punct adauga sare si piper negru, apoi laptele si se mai da un clocot.

Se stinge focul si se lasa 15 minute in repaus.

Se serveste cu crutoane, seminte de dovleac sau nuci, crude sau prajite.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170916_164902

IMG_20170916_164944

IMG_20170916_165018

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s