Vinete si rosii, la cuptor

IMG_20170815_134006

 

Marti ploios…

 

Ingrediente:

 

3 vinete mari

5-6 rosii carnoase

1 conserva 400 ml rosii cubulete

sare

piper negru proaspat macinat, dupa gust

5 linguri ulei de masline

200 g branza telemea

2 cepe rosii

 

Preparare:

 

Se ia o tava ceramica, dreptunghiulara, mare, si se unge cu putin ulei de masline.

Vinetele se taie rondele, nu foarte groase, si se presara cu sare. Se lasa vreo 30 de minute pana se inmoaie si lasa putina apa.

Rosiile se taie si ele rondele, felii suficient de groase. La fel si ceapa rosie

In tava ceramica se pune un rand de rondele de vinete, 1 rand de rosii, un rand de ceapa rosie. Se repeta pana se termina ingredientele.

Deasupra se toarna uniform conserva de rosii, se presara sare si piper, putin ulei de masline si la final se rade telemeaua.

Se da totul la cuptor, neincalzit, si se lasa la facut pana cand scade din zeama, legumele sunt facute si branza are o nuanta frumoasa.

Lasa la racorit si apoi se serveste.

 

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s