Piftele cu carne si dovlecel, la cuptor

IMG_20170820_141841

Pofta mare!

 

Reteta preluata de aici.

 

Ingrediente:

 

500 g pulpa de porc tocata

500 g carne vita, grasa, tocata

1 ceapa galbena, marime medie mare

2-3 catei de usturoi

sare si piper, dupa gust

1 ou

2 dovlecei marime medie – 300 g in total

marar si patrunjel verde tocat, dupa gust

ienibahar, chimen, cimbru si boia, dupa gust

100 g susan alb

2 linguri susan negru

 

Preparare:

 

In primul rand te ocupi de dovlecel. Ii cureti de coaja si apoi il dai pe razatoarea cu ochiuri mici. Il scurgi bine, apoi ii presari cu putina sare si il mai lasi 10 minute in repaos. Apoi storci dovleceii printr-un tifon, foarte bine, sa nu mai ramana apa.

In alt bol amesteca cele 2 tipuri de carne, adauga boia, chimen si ienibahar, ceapa tocata marunt, usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, verdeata tocata marunt, dovlecelul, oul si la final sare si piper dupa gust.

Lasa toata compozitia in repaus vreo 30 de minute, amestecand din cand in cand pentru a ingloba aer.

Incinge cuptorul la 200 de grade Clesius, tapeteaza o tava mare cu hartie de copt.

Fa bilute marime medie pe care le tavalesti prin susan si pe care le aplatizezi apoi cu o lingura.

Piftelele se coc vreo 20 de minute in total, pe ambele parti, pana cand se rumenesc frumos si carnea este facuta.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170820_141729

IMG_20170820_141708

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s