Chec cu banane, ciocolata si iaurt

IMG_20170816_065235

Se face rapid si se mananca si mai rapid.

Ingrediente:

 

4 banane marime medie, foarte bine coapte

3 oua marime medie

200 g zahar alb

180-200 g faina alba 000

1 lingurita bicarbonat

1/2 lingurita sare

1 lingurita esenta vanilie

40 g cacao neindulcita

100 g ciocolata lapte/amara

120 g iaurt grecesc

 

Preparare:

 

Se iau doua boluri. Intr-un bol pisezi cu furculita bananele, trebuie sa fie din cele foarte bine coapte, cu pete negre pe coaja. Adauga esenta de vanilie, apoi ouale, pe rand, iar cu furculita omogenizezi totul. La final pui iaurtul si amesteci bine.

In al doilea bol amesteci faina, cacaua, zaharul, bicarbonatul si praful de sare.

In etapa a treia amesteci cele doua compozitii cu un tel de mana, trebuie sa rezulte o smantana mai groasa.

Ciocolata o tai grosier cu cutitul si o adaugi in aluat. Amesteca cu o spatula de silicon.

Cuptorul il preincalzesti la 180 grade Celsius. O tava mica de chec o tapetezi cu hartie de copt, torni aluatul, nivelezi si dai la cuptor.

Ii va lua cam 40 de minute pana se coace frumos, spre sfarsit poti reduce temperatura pentru a nu se arde pe fund.

Checul este gata la proba cu scobitoarea care nu va iesi 100% curata deoarece este un chec usor umed cu bucatele de ciocolata topite inauntru.

Se lasa la racit peste noapte, iar a doua zi se portioneaza.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170816_065343

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s