Piftele cu vinete si sos de rosii

IMG_20170814_140440

Delicioase!

 

Ingrediente:

 

2 vinete proaspete, marime medie

5 linguri ulei de masline

1 ceapa rosie, marime medie

100 g pesmet

100 g parmezan

Sare de Himalaya, dupa gust

Piper negru proaspat macinat, dupa gust

2 linguri de patrunjel verde, tocat marunt

2 catei de usturoi

 

 

Preparare:

 

Se incinge un wok impreuna cu uleiul de masline. Apoi se caleste, la foc mic, ceapa tocata marunt, cam 5 minute, pana cand devine sticloasa si s-a inmuiat bine. Se adauga apoi cateii de usturoi tocati marunt si se lasa 1 minut la calit.

Intre timp se curata vinetele de coaja si se taie cubulete. Se adauga si vinetele in wok, se presara cu putina sare  si se lasa cam 15 minute pe foc mediu-mare pana cand vinele sunt facute, patrunse bine.

Vinetele se lasa la racorit, apoi se adauga in robotul de bucatarie si se paseaza bine. Aceasta compozitie se amesteca cu parmezanul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, pesmentul, sarea si piperul, dupa gust, plus patrunjelul verde.

Se amesteca compozitia bine si apoi se da 30 de minute la frigider.

Se incinge cuptorul la 200 de grade, se tapeteaza o tava patrata cu hartie de copt. Cu mainile usor umezite se formeaza 20 de bilute din compozitia de vinete, care se aplatizeaza.

Se coc pe ambele parti pana cand piftele prind o crusta frumoasa.

Se pot servi cu sos de rosii proaspat facut – rosii din comnserva, catei de usturoi, busuioc verde, sare, piper, ulei de masline.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170814_140457

IMG_20170814_140519

IMG_20170814_140550

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s