Quiche cu somon afumat

IMG_20170731_064321

Ieri a fost ziua mea si ca niciodata nu am avut tort. Insa am sarbatorit astazi cu o tarta sarata. Delicioasa. Hai, la multi ani mie! 😀

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

200 g faina alba 000

1/2 lingurita sare

115 g unt rece

1 ou marime mare

 

Pentru umplutura:

 

 

1 lingura generoasa unt

1 ceapa galbena, marime medie

5 oua

375 g smantana grasa

un praf de sare

piper negru, proaspat macinat

1 lingura marar verde tocat marunt

200 g branza Cheddar

200 g somon afumat

 

Preparare:

 

Se incepe cu aluatul. Faina se cerne intr-un vas impreuna cu sarea. Se taie untul rece, cubulete, peste faina si cu mana incepi sa faci firimituri. Adauga oul in centrul compozitiei si framanti un aluat omogen, neelastic. Nu framanta mult, doar cat sa se omogenizeze toate ingredientele.

Pune aluatul intr-o punga si da-l pentru 30 de minute la frigider.

Intre timp pune intr-un vas, la calit, ceapa tocata marunt, impreuna cu untul. Lasa la calit pana cand ceapa se inmoaie bine. Lasa apoi toata compozitia la racit complet.

Smantana o amesteci bine cu ouale cu un tel. Adauga apoi un praf de sare – nu ai nevoie de mai mult, branza Cheddar si somonul sunt destul de sarate – si piperul si omogenizeaza bine. Acum e momentul sa pui si branza rasa pe razatoarea cu ochiuri mari. Adauga ceapa si mararul verde tocat marunt, iar cu o spatula de silicon omogenzezi totul bine.

O tava rotunda cu pereti detasabili, de 24-26 cm o tapetezi cu hartie de copt, doar fundul si o ungi cu ulei.

Se scoate aluatul din frigider, se intinde pe o foaie de silicon cu merdeneaua, in forma rotunda. Cu acest aluat se tapeteaza tava rotunda, ridicand aluatul pana la jumatatea tavii sau chiar 3/4 din inaltimea tavii.

Se toarna in centru compozitia de smantana, oua si branza, cam 3/4 din compozitie. Apoi din loc in loc rupi bucati de somon afumat. Deasupra torni restul de ingrediente lichide.

Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Dupa 15-20 de minute se da focul la 160 de grade si se coace inca cca 45-60 de minute pana cand compozitia de branza, oua si smantana este ferma, dar inca tremura cand manevrezi tava, si deasupra a prins o crusta usor maronie.

Se lasa peste noapte la racit, iar a doua zi se portioneaza.

 

Pofta buna!

IMG_20170731_064351

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s