Negresa cu visine

IMG_20170704_205801

 

Sa inceapa weekendul!

 

Ingrediente:

 

400 g ciocolata de lapte

300 g unt 80% grasime

5 oua mari

1/2 lingurita sare

1 cana de 300 ml zahar tos

1/2 plic praf de copt

2 1/2 cani de 300 ml faina alba

2-3 linguri cacao

1 lingurita esenta vanilie

250 g visine fara samburi + 1 lingura faina

 

Preparare:

 

Pe baie de abur se pune untul si ciocolata. Amesteca cu o spatula de silicon pana la omogenizare. In acest punct adauga si zaharul si cu un tel bati toata compozitia vreo 5 minute pana cand zaharul s-a topit partial si compozitia s-a ingrosat. Ia vasul de pe foc si lasa toata compozitia la racorit.

Adauga apoi oul, unul cate unul, omogenizand cu telul dupa fiecare.

Adauga sarea, praful de copt si esenta de vanilie. La final adauga cacaua si faina. Trebuie sa rezulte o compozitie ca de smantana groasa, este posibil ca 1/2 cana de faina sa nu fie nevoie sa o adaugi, depinde de faina, marimea oualor etc.

Se ia o tava de 20 X 30 cm si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna aluatul si se niveleaza. Deasupra se pun visinele fara samburi – spalate si scurse bine – amestecate cu lingura de faina.

Se da la copt la 180 de grade pana la proba cu scobitoarea. Inspre final poti chiar sa dai cuptorul la 160 de grade Celsius. Cam 30-40 de minute ii va trebui sa se faca.

Las-o la racit si apoi o portionezi.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170704_205215

IMG_20170704_205306

IMG_20170704_205445

IMG_20170704_205559

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s