Supa crema de mazare si menta

IMG_20170701_130239

Cand eram copil, fugeam dupa tractoare ale caror remorci erau pline cu mazare frageda, abia culeasa, cam tot pe vremea asta… Trageam de lujerii care atarnau din remorci, culegeam toata mazarea de pe drum si apoi o savuram cu o nespusa bucurie. Astazi am retrait minunata copilarie…

 

Ingrediente:

 

1 kg pastai de mazare, verde, cruda, tanara

2 cepe rosii, varianta „verde”, proaspete

50 g unt

sare de Himalaya, dupa gust

piper negru, proaspat macinat, dupa gust

500 ml apa

12 frunze de menta verde, mari

samantana pentru servire si paine prajita

 

Preparare:

 

Pune untul la topit, la foc mediu. Intre timp taie ceapa rosie marunt si apoi ii dai drumul in oala. Las-o la calit cam 3 minute, pana cand se inmoaie si devine translucida.

Adauga boabele de mazare, frunzele de menta si apa si lasa totul la fiert la foc potrivit.

Dupa 10 minute de fiert, adauga sare si piper dupa gust si mai lasi sa fiarba pana cand mazarea este facuta.

Scoate frunzele de menta si paseaza supa cu un blender de mana.

Se serveste calda sau rece, cu smantana si paine prajita sau simpla. Daca vrei o supa cat mai fina, benduieste totul intr-un robot de bucatarie.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170701_130010

IMG_20170701_130141

IMG_20170701_130255

IMG_20170701_130042.jpg

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s