Chec cu cirese, limeta si susan negru

IMG_20170617_103417

Combinatie interesanta as zice 🙂

 

Ingrediente:

 

180 g faina

1 plic praf de copt

3 linguri susan negru

1/2 lingurita sare

150 g zahar

120 ml ulei

3 oua

225 g iaurt gras

coaja si sucul de la 2 limete

250 g cirese fara samburi si codite

 

Pentru topping:

 

75 g faina

3-4 linguri fulgi de ovaz

3 linguri zahar

2 linguri susan negru

un praf de sare

65 g unt

 

Preparare:

 

Se incinge cuptorul la 18-0 grade Calius. O tava mare de chec se tapeteaza cu hartie de copt si se da deoparte.

Susanul se prajeste intr-o tigaie teflonata, fara ulei, vreo 2 minute amestecand din cand in cand, apoi se lasa la racorit.

La pasul 2 se face toppingul. Se amesteca faina cu fulgii de ovaz cu 2 linguri seminte de susan, zaharul si praful de sare. Amesteci bine cu mana, apoi adaugi untul rece, cubulete, si cu mainile framati aluatul obtinand firimituri. Dai compozitia la rece pana cand pregatesti aluatul de chec.

La pasul 3 speli bine ciresele, le usuci bine, indepartezi samburii si coditele si le tamponezi cu hartie pentru a absorbi zeama.

La pasul 4 amesteci ingredientele uscate pentru chec: faina, praf de copt, sare si susan.

Acum treci la aluatul de chec. Intr-un bol incapator pui zaharul si coaja de limeta, amesteci cu o lingura. Adauga uleiul si cu un tel de mana incepi sa bati compozitia. Adaugi pe rand ouale, iaurtul si sucul de limeta. Apoi adaugi ingredientele uscate, omogenizand cu telul.

Pune 1 lingura de faina peste cirese si invarte bolul pana cand sunt acoperite toate fructele.

1/2 din cantitatea de cirese o pui in blatul de chec si le amesteci cu o spatula de silicon.

Toarna aluatul in tava, deasupra pui restul de cirese si toppingul.

Da tavala cuptor si coci pana la proba cu scobitoarea, cca 40 de minute,

Lasa checul la racit complet si apoi portioneaza.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170617_103558

IMG_20170617_103615

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s