Combinatie interesanta as zice 🙂
Ingrediente:
180 g faina
1 plic praf de copt
3 linguri susan negru
1/2 lingurita sare
150 g zahar
120 ml ulei
3 oua
225 g iaurt gras
coaja si sucul de la 2 limete
250 g cirese fara samburi si codite
Pentru topping:
75 g faina
3-4 linguri fulgi de ovaz
3 linguri zahar
2 linguri susan negru
un praf de sare
65 g unt
Preparare:
Se incinge cuptorul la 18-0 grade Calius. O tava mare de chec se tapeteaza cu hartie de copt si se da deoparte.
Susanul se prajeste intr-o tigaie teflonata, fara ulei, vreo 2 minute amestecand din cand in cand, apoi se lasa la racorit.
La pasul 2 se face toppingul. Se amesteca faina cu fulgii de ovaz cu 2 linguri seminte de susan, zaharul si praful de sare. Amesteci bine cu mana, apoi adaugi untul rece, cubulete, si cu mainile framati aluatul obtinand firimituri. Dai compozitia la rece pana cand pregatesti aluatul de chec.
La pasul 3 speli bine ciresele, le usuci bine, indepartezi samburii si coditele si le tamponezi cu hartie pentru a absorbi zeama.
La pasul 4 amesteci ingredientele uscate pentru chec: faina, praf de copt, sare si susan.
Acum treci la aluatul de chec. Intr-un bol incapator pui zaharul si coaja de limeta, amesteci cu o lingura. Adauga uleiul si cu un tel de mana incepi sa bati compozitia. Adaugi pe rand ouale, iaurtul si sucul de limeta. Apoi adaugi ingredientele uscate, omogenizand cu telul.
Pune 1 lingura de faina peste cirese si invarte bolul pana cand sunt acoperite toate fructele.
1/2 din cantitatea de cirese o pui in blatul de chec si le amesteci cu o spatula de silicon.
Toarna aluatul in tava, deasupra pui restul de cirese si toppingul.
Da tavala cuptor si coci pana la proba cu scobitoarea, cca 40 de minute,
Lasa checul la racit complet si apoi portioneaza.
Pofta buna!