Bruschette cu branza de capra si sparanghel

IMG_20170610_161038

De luni…

Ingrediente:

 

12 felii de paine integrala cu seminte

200 g branza de capra

1 legatura de sparanghel proaspat, verde

3 linguri unt 80% grasime, la temperatura camerei

5 linguri ulei de masline

1 lingurita ierburi de Provence

1 lingurita sare de mare grunjoasa

 

Preparare:

 

Se cumpara o franzela mica, de 500 grame, gata feliata, paine integrala cu seminte sau poate fi si bagheta din faina alba.

Cuptorul se incinge la 180 de grade Celsius. Se tapeteaza o tava mare de aragaz cu hartie de copt. Feliile de paine se aseaza cate 4 pe rand, in 3 randuri.

Intre timp se amesteca untul moale cu 3 linguri de masline, sarea de mare si ierburile de Provence. Cu acest amestec se ung feliile de paine pe o singura parte, cea cu fata in sus.

Poti sa-ti faci chiar tu amestec de ierburi de Provence in casa. Iti trebuie 7 lingurite de oregano, 7 lingurite jumatate de cimbru de cultura, 6 lingurite cimbru de gradina, 4 lingurite flori de levantica, 1 lingurita busuioc, 1 lingurita salvie, 1 lingurita rozmarin, 1 lingurita sare de mare, toate ingredientele trebuie sa fie uscate. Toate aceste plantute se macina impreuna, nu foarte fin, dar e important sa fie catusi de cat maruntite. Se pastreaza in borcanel inchis bine.

Se da tava cu feliile de paine la cuptor pana cand se rumenesc frumos. La un punct intorci feliile de paine pentru a fi pe ambele parti rumenite, usor, painea trebie sa fie crocanta.

Dupa ce lasi feliile usor la racit, presari deasupra branza de capra, presari cele 2 linguri ulei de masline ramase peste branza, iar deasupra, peste branza, pui felii de sparanghel taiate subtire, pe lung.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170610_160729

IMG_20170610_160821

IMG_20170610_160955

IMG_20170610_161134

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s