Galette cu piersici si cimbru

IMG_20170611_110526

Duminica in sezon 🙂

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

5 linguri apa rece, de la congelator

1/2 lingurita otet de orez

1 fiola esenta vanilie

170-200 g faina alba

100 g nuca macinata

1/4 lingurita sare

5 linguri zahar brun

100 g unt rece

1 1/2 linguri amidon

4-5 piersici bine coapte,  marime  medie

2-3 linguri gem de piersici

cimbru verde pentru decor – 1 lingurita

 

Preparare:

 

Intr-un bol mic se amesteca apa rece, otetul si vanilia. Se adauga 2-3 linguri de faina si se amesteca bine cu furculita rezultand un aluat foarte moale, care curge.

Intr-un alb bol se amesteca restul de faina, faina de nuci, praful de sare, 2 linguri de zahar. Se adauga untul rece, taiat cubulete, si se framanta pana rezulta firimituri. In aceasta compozitie se aduga prima compozitie, cu otet, si se ia apoi la mana la framantat, de vreo 5 ori, nu trebuie multa framantare, doar omogenizarea ingerdientelor. La nevoie mai adaugi putina faina ca sa rezulte un aluat omogen, nelipicios, insa nu vartos.

Pe o foaie de copt se intinde acest aluat in diametru de 30 cm. Se da la frigider pentru 10 minute. Se scoate de la frigider si se lasa in repaus un minut pana cand se inmoaie putin si nu mai exista riscul de a se rupe.

Peste acest aluat intinzi amidonul amestecat cu 2 linguri de zahar brun, lasand cam 5 cm pentru „bordura”.

Peste amidon se aseaza feliile de piersica, apoi se aduna marginile.

Unge toata tarta, piersici si margini deopotriva, cu gem moale  de piersici – eventual bagi gemul 20 de secunde la microunde ca sa fie moale – presari zahar peste margini si dai la cuptor.

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 200 grade Celsius. Se coace cam 35 de minute.

Se scoate tarta, se lasa la racorit, se decoreaza cu cimbru si se serveste cu pofta.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170611_105817

IMG_20170611_105936

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s