Prajitura saseasca cu rabarbar si bezea

IMG_20170605_130410

Sa continuam cu dulciurile de sezon >)

 

De inspiratie Povesti sasesti:

https://povestisasesti.com/2013/04/28/rabarburada/

 

Ingrediente:

6 ouă, 150 gr. zahăr, 1/2 cană lapte, aprox. 1 1/2 cană de făină, 1 praf copt, zeama de la o lămâie, 4 linguri de ulei, 1 plic zahăr vanilat, aprox. 4 linguri de griș, 5-6 tije de rabarbură

 

Pentru bezea: 6 albușuri, un vârf de cuțit de sare și 8 linguri de zahăr.

 

Preparare:

Se curăță tijele de rabarbură, se taie bucățele cam de 1-2 cm și se lasă deoparte cu puțin zahăr, ca să lase o parte din suc.

 

Se separă albușurile de gălbenușuri si se trece la blat.

 

Se bat gălbenușurile cu zahărul, zahărul vanilat, praful de copt stins cu zeama de lămâie, laptele, uleiul. Apoi se încorporează în ploaie făina. Aluatul trebuie să fie gros cât să țină bucățelele de rabarbură, dar totuși să curgă, o smantana grasa.

Se întinde aluatul în tava tapetata cu hartie de copt 25 X 35 cm, se presară deasupra puțin gris, care va absorbi din sucul rabarburei. Se pun bucățelele de rabarbură, se mai presară puțin gris deasupra. Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 grade) pentru aproximativ 20 de minute.

 

Între timp se bat albușurile spumă, cu un praf de sare și 8 linguri de zahăr. Se bat bine, până spuma devine lucioasă și tare.

 

Se scoate prăjitura din cuptor, se întinde spuma, după care se mai dă câteva minute la cuptor, până când spuma devine aurie, aprox 15 minute.

Se lasa la racit si apoi se portioneaza.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170605_130137

IMG_20170605_130217

IMG_20170605_130458

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s