Prajitura saseasca cu rabarbar si bezea

IMG_20170605_130410

Sa continuam cu dulciurile de sezon >)

 

De inspiratie Povesti sasesti:

https://povestisasesti.com/2013/04/28/rabarburada/

 

Ingrediente:

 

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 1/2 cană lapte
  • 1 1/2 cană de făină – cana de 300 ml
  • 1 plic praf copt
  • zeama de la o lămâie
  • 4 linguri de ulei
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 4-5 linguri de griș
  • 5-6 tije de rabarbură

Pentru bezea:

  • 6 albușuri
  • un vârf de cuțit de sare
  • 8 linguri de zahăr

 

Preparare:

Se curăță tijele de rabarbură, in prima faza, se taie bucățele mici de aprox. 1-2 cm și se lasă deoparte cu puțin zahăr presarat deasupra prentru a lasa o parte din suc.

Se separă albușurile de gălbenușuri si se trece la blat.

Se bat gălbenușurile cu zahărul, se adauga si zahărul vanilat, praful de copt stins cu zeama de lămâie, apoi laptele si uleiul. La final se încorporează făina in ploaie. Aluatul trebuie să fie gros, ca o smantana groasa, cât să țină bucățelele de rabarbură. Nu trebuie să curgă.

 

Se întinde aluatul în tava tapetata cu hartie de copt 25 X 35 cm, se presară deasupra puțin gris, care va absorbi din sucul rabarburei. Se pun bucățelele de rabarbură si se mai presară puțin gris deasupra. Se dă tavala cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 grade) pentru aproximativ 20 de minute.

Între timp se bat albușurile spumă cu un praf de sare și cele 8 linguri de zahăr. Se bat bine, până spuma devine lucioasă și tare.

Se scoate prăjitura din cuptor, se întinde spuma deasupra, după care se mai dă câteva minute la cuptor, până când spuma devine aurie, undeva la 15 minute.

 

Se scoate prajitura din cuptor, se  lasa la racit si apoi se portioneaza.

Pofta buna!

 

IMG_20170605_130137

IMG_20170605_130217

IMG_20170605_130458

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s