Negresa cu urda si visine

IMG_20170527_172134

De weekend…

 

Ingrediente:

 

750 g urda proaspata

5 oua marime medie, de casa

200 g ciocolata amara

200 g unt 80% grasime

200 g zahar tos

250 g visine proaspete, fara samburi

2 fiole esenta vanilie

3 pliculete zahar vanilat

½ lingurita sare

1 ½ cana faina 000, cana de 300 ml + 2 linguri faina

 

Preparare:

 

Se pune pe baie de abur ciocolata si untul la topit. Amesteca bine pana cand totul se omogenizeaza. Compozitia se lasa la racorit.

Dupa acest pas desfaci visinele de samburi, le presari cu zahar si le lasi la scurs in sita.

Intr-un vas incapator se desface urda cu mana, se adauga zaharul, sarea, zaharul vanilat si ouale. Se omogenizeaza cu mixerul pana cand obtii o compozitie fina.

Din aceasta compozitie iei deoparte ¼, adaugi fiolele de vanilie si cele 2 linguri de faina si amesteci bine.

In restul de crema de branza adaugi ciocolata racita si faina si amesteci bine. Trebuie sa-ti rezulte o smantana groasa, poate incapea mai putina sau mai multa faina, 1 cana sau 1 ½ cana faina.

Se tapeteaza o tava de 25 X 35 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia de ciocolata, apoi din loc in loc, cu lingura, se pun gramajoare de crema vanilata si deasupra se presara visinile scurse bine.

Totul se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute, aproximativ, sau pana la proba cu scobitoarea.

Se lasa la racorit si apoi se portioneaza.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170527_172232

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s