Piept de pui cu sos de rosii si orez

IMG_20170527_151356

Pofta mare!

 

Ingrediente:

 

250 g orez cu bob lung

500 g piept de pui fara os si fara piele

2 cepe verzi

2-3 catei de usturoi

2-3 linguri ulei de masline

1 ardei gras, galben

1 conserva 400 ml rosii decojite si taiate cubulete

10 frunze de busuioc verde

piper negru, proaspat macinat, dupa gust

Sarea de Himalaya, dupa gust

 

Preparare:

 

Taie pieptul de pui cubulete. Sareaza-l si pipereaza-l. Incinge un wok, incalzeste uleiul de masline si caleste apoi carnea de pui pana cand se caramelizeaza frumos.

In timp ce carnea se face adauga si ceapa verde taiata rondele, usturoiul tocat marunt, ardeiul galben taiat cubulete. Lasa sa se patrunda aromele, sa se inmoaie legumele si puiul sa se gateasca bine.

Adauga apoi conserva de rosii, putina apa, sare si piper dupa gust si lasa sa scada pana cand ajunge la consistenta dorita de tine, mai gros sosul sau mai apos. L afinal adaugi busuiocul tocat marunt.

Orezul se fierbe in apa cu sare pana cand se face, al dente, se clateste cu apa rece si apoi se serveste ca garnitura.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170527_151247

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s