Pofta mare!
Ingrediente:
250 g orez cu bob lung
500 g piept de pui fara os si fara piele
2 cepe verzi
2-3 catei de usturoi
2-3 linguri ulei de masline
1 ardei gras, galben
1 conserva 400 ml rosii decojite si taiate cubulete
10 frunze de busuioc verde
piper negru, proaspat macinat, dupa gust
Sarea de Himalaya, dupa gust
Preparare:
Taie pieptul de pui cubulete. Sareaza-l si pipereaza-l. Incinge un wok, incalzeste uleiul de masline si caleste apoi carnea de pui pana cand se caramelizeaza frumos.
In timp ce carnea se face adauga si ceapa verde taiata rondele, usturoiul tocat marunt, ardeiul galben taiat cubulete. Lasa sa se patrunda aromele, sa se inmoaie legumele si puiul sa se gateasca bine.
Adauga apoi conserva de rosii, putina apa, sare si piper dupa gust si lasa sa scada pana cand ajunge la consistenta dorita de tine, mai gros sosul sau mai apos. L afinal adaugi busuiocul tocat marunt.
Orezul se fierbe in apa cu sare pana cand se face, al dente, se clateste cu apa rece si apoi se serveste ca garnitura.
Pofta buna!