Prajitura cu agrise si nuca de cocos

IMG_20170521_183000

De duminica ❤

 

Ingrediente:

 

200 g unt moale, 80% grasime

200 g zahar tos

100 g nuca cocos

250 g faina alba 000

1 lingurita praf de copt

100 g iaurt

5 oua marime medie, de casa

350 g agrise proaspete

un praf de sare

 

Plus:

 

50 g nuca de cocos

2 linguri zahar tos

50 g unt rece

1 lingura faina

 

Preparare:

 

Se incinge cuptorul la 160-180 de grade Celsius. O tava de 26 cm diametru se tapeteaza cu hartie de copt, doar fundul, si se unge cu ulei. Se da deoparte.

Daca folosesti agrise congelate, lasa-le cateva ore, 2-3 ore, intr-o sita la decongelat si scurs.

Amesteca ingredientele uscate intr-un bol: faina, praful de copt, sarea si nuca de cocos.

Untul moale se spumeaza bine cu zaharul tos. Se adauga ouale, unul cate unul, ca pentru maioneza, se incorporeaza bine dupa fiecare ou. In acest punct incepi sa adaugi ingredientele uscate, cateva linguri, pe rand, alternand cu iaurtul. Cand termini toate ingredientele, te opresti, nu mixa peste masura.

Amesteca in compozitie 3/4 din cantitatea de agrise, amestecand cu o spatula de silicon. Toarna blatul in tava si da la cuptor pentru 20 de minute.

Intre timp faci crumble-ul. Amesteca faina, nuca de cocos, zaharul si untul rece. Amesteca cu mana obtinand firimituri pe care le pastrezi la rece.

Dupa ce au trecut cele 20 de minute de copt, scoti prajitura, pui crumble-ul deasupra si apoi dai la copt pana la proba cu scobitoarea.

Prajitura se face maronie deasupra, o culoare frumoasa. O lasi la racit complet si abia apoi o portionezi.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170521_183126

IMG_20170521_183349

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s