Parjoale moldovenesti

IMG_20170507_153152

Merita facute si refacute 😀

 

Inspiratie Laura Adamache.

 

Ingrediente:

 

  • 500 g carne tocata de vita
  • 500 g carne tocata de porc
  • 2 ceape marime medie
  • 4-5 catei de usturoi dati pe razatoarea cu ochiuri mici
  • 2 cartofi cruzi
  • 3-4 felii de paine alba, fara coaja
  • lapte
  • 4 oua medii
  • sare de Himalaya, dupa gust
  • piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • 1 legatura generoasa de marar verde
  • 1 legatura generoasa de patrunjel verde
  • 300 g pesmet + 2 linguri faina de malai + 2 linguri faina de grau, pentru tavalit

 

Preparare:

Punem feliile de paine (folosim paine mai uscata, veche de 2-3 zile) la inmuiat in lapte pentru cca 10 minute.

Intre timp ne ocupam de restul compozitiei si amestecam ambele tipuri de carne tocata, apoi adaugam cartofii cruzi, usturoiul si ceapa, toate date prin razatoarea cu gauri mici. Adauga apoi ouale, mararul si patrunjelul tocate foarte marunt si omogenizeaza bine. Pune si painea stoarsa bine si condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, framantand pana obtii un amestec omogen.

Acopera vasul cu un capac si pune-l la frigider pentru 1 ora.

Dupa repaus, amesteca intr-o farfurie pesmetul, faina si faina de malai. Cu mainile umede formeaza parjoale lunguiete pe care le asezi  in farfurie, le aplatizezi si presezi pana cand obtii chiftele cam cat rotundul palmei, usor alungite, de 1,5 cm grosime. Tavaleste-le bine prin pesmet, apoi coace-le intr-o tigaie antiaderenta cu circa 1 deget ulei.

Parjoalele se prajesc la foc mic, pe ambele parti, circa 5 minute. Scoate-le pe o hartie absorbanta si serveste-le cu cartofi natur.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170507_153148

IMG_20170507_153511

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s