Prajitura frageda cu rubarba

IMG_20170501_151602

De sezon…

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

1 cana faina

1/2 cana zahar brun

250 g unt 80% grasime, rece

un praf de sare

 

Pentru umplutura:

 

2 oua mari

1 cana zahar brun

1/4 cana faina

1/4 lingurita sare

2 cani rubarba taiata

2 pliculete zahar vanilat

 

Preparare:

 

Incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Tapeteaza o tava de 20 X 30 cm cu hartie de copt.

Pentru blat nimic mai simplu de facut: amesteca faina cu zaharul si praful de sare, apoi in mijloc faci o gaura si tai untul rece, cubulete. Amesteca bine pana obtii firimituri. Cu aceste firimituri tapetezi fundul tavii, insa le presezi bine cu mana. Da totul la cuptor pentru 15 minute. Blatul trebuie sa fie inca intr-o nuanta pala. Lasa la racorit 5 minute.

Intre timp faci umplutura. Mixeaza cu mixerul ouale cu zaharul brun, zaharul vanilat si sarea. Adauga apoi faina si la final rubarba pe care o amesteci cu o spatula de silicon.

Toarna umplutura peste blat, niveleaza si da la copt pentru circa 30 de minute.

Lasa la racit si apoi portioneaza.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170501_151545

IMG_20170501_151845

IMG_20170501_152008

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s