Beef Stroganoff Soup

IMG_20170430_144851

O supa care te unge la inima 😀 Cu siguranta o voi reface!

Ingrediente:

 

700 g carne pulpa de vita

700 g ciuperci champignon, mici

200 g paste fusili Barilla

6 bucati de ceapa verde

100 g unt 80% grasime

2-3 linguri ulei de floarea soarelui

sare de Himalaya, dupa gust

piper negru, proaspat macinat, dupa gust

3 catei de usturoi

2 linguri pasta de tomate

150 g smantana grasa

1 lingura faina

2 legaturi patrunjel verde

3 l apa

 

Preparare:

 

Taie untul cubulete si pune-l cu uleiul, intr-un wok, la topit. Intre timp speli bine carnea de vita, o stergi cu un prosop absorbant, o tai cubulete si o sarezi si piperezi bine.

Cand untul s-a topit, adauga carnea in wok si las-o la facut pana cand incepe sa se caramelizeze. Nu te speria, in prima faza, carnea va lasa multa apa, in scurt timp se va evapora. Carnea trebuie sa fie facuta, nu ramane cruda in acest punct.

Scoate carnea intr-o alta oala, acoper-o si las-o la cald.

Pune uleiul ramas de la prajirea carnii intr-o alta suficient de incapatoare si caleste ceapa si usturoiul tocate, plus ciupercile spalate bine, dar lasate intregi. Cand ciupercile sunt patrunse, adauga pasta de tomate, carnea, apa si da la fiert cu capacul pus.

Lasa la fiert vreo 5-7 minute, gusta de sare si piper. In acest punct adaugi si pastele si mai lasi la fiert inca 5-7 minute, asa incat pastele sa fie al dente.

Gusta supa, aromele trebuie sa se fi intrepatruns, simti subtil gustul de vita, carnea trebuie sa fie facuta, pastele si ciupercile sa fie al dente. Daca vrei o supa mai „deasa”, pune mai putina apa, daca o vrei mai „lunga”, pune apa mai multa, apa de la ingrediente este doar orientativa, tu vei folosi atata apa cat crezi, dupa gustul tau.

Amesteca smantana cu faina, adauga cam 50 ml apa rece-rece si amesteca totul bine. Apoi, incetul cu incetul, iei cate un polonic mic din supa si amesteci in compozitia de smantana amestecand mereu. Mai iei un polonic, si tot asa, faci temperarea cu vreo 5 polonice, abia apoi rastorni toata smantana in supa. In acest mod eviti ca smantana sa se branzeasca.

La final adaugi si patrunjelul verde tocat marunt. Pastrezi o lingura pentru servit. Lasa supa vreo 30 de minute in repaus, cu capacul pus, si abia apoi poti servi.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170430_144901

IMG_20170430_144734

IMG_20170430_144822

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s