Chiftele de pui, cu sos de iaurt si marar

IMG_20170429_134233

Pofta mare!

 

Ingrediente:

 

Pentru chiftele:

 

1 kg carne de pui macinata

1 cana – 300 ml – pesmet

3-5 catei de usturoi

1 ceapa galbena, marime potrivita

1 lingurita oregano uscat

1 lingurita cimbru uscat

sare de Himalaya, dupa gust

piper negru, proaspat macinat, dupa gust

 

Pentru sos:

 

500 g iaurt gras

3 catei de usturoi

1-2 linguri marar verde tocat marunt

sare de Himalaya, dupa gust

1-2 linguri ulei de masline

 

Preparare:

 

Incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Tava mare de aragaz tapeteaz-o cu hartie de copt si da-o deoparte.

Eu am folosit piept de pui, l-am dezosat, l-am taiat cubuilete si apoi l-am bagat la robotul de bucatarie impreuna cu ceapa si usturoiul. Omogenizeaza bine pana cand obtii o carne tocata fina, insa sa nu fie chiar ca o pasta.

Rastoarna carnea intr-un bol, adauga pesmetul, sarea, piperul si mirodeniile si cu mana omogenizeaza bine.

Cu mainile usor umezite in apa rece fa bilute potrivite pe care le pui in tava. Da la copt pentru circa 20-30 de minute pana cand devin usor aramii, iar pe fund se caramelizeaza usor.

Intre timp faci sosul. Amesteca iaurtul cu cateii de usturoi dati pe razatoarea cu ochiuri mici, uleiul de masline, sare si marar, amesteca bine.

Chiftelele se servesc cu sos rece. Sunt delicioase!

 

Pofta buna!

 

IMG_20170429_134109

IMG_20170429_134013

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s