Tarta cu lamaie si capsuni, raw vegana

IMG_20170426_172215

Mmm… doar atat 🙂

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

400 g nuci

2 linguri miere

100 g nuca de cocos

1 lingura plina tahini

1-2 linguri apa

un praf de sare

 

Pentru crema:

 

400 g caju

3 linguri miere

coaja de la 1 lamaie

zeama de la 2 lamai

1/2 lingurita turmeric

2 linguri seminte chia albe

180 ml ulei de cocos topit si racorit

 

Pentru frisca:

 

1 conerva lapte de cocos

2 linguri zahar de mesteacan

 

Plus:

 

500 g capsuni proaspete

 

Preparare:

 

In prima faza se pune caju in apa rece pentru 10-12 ore la hidratat, cel mai bine peste noapte.

A doua zi dimineata te ocupi de blat. Nucile le pui in robot cu mierea, tahini, praful de sare, nuca de cocos si apa. Omogenizezi totul bine pana obtii o pasta lipicioasa.

Se ia o tava de tarta, diametru 26 cm, se tapeteaza cu folie de aluminiu, apoi cu blatul de nuci se tapeteaza atat fundul tavii, cat si marginile. Da la frigider 30 de minute.

Intre timp faci crema. Scurgi bine caju, il pui in robotul de bucatarie impreuna cu mierea, coaja de lamaie, zeama de lamaie, turmericul pentru culoare, praful de sare si semintele de chia. Omogenizezi bine. Pui si uleiul de cocos, pe rand, ca pentru maioneza si omogenizezi pana obtii o pasta fina. Lasa in repaus 30 de minute.

Scoate tava din frigider, intinde crema, apoi da peste noapte tarta acoperita la rece. Baga si cutia de lapte de cocos peste noapte la rece.

A doa zi faci frisca spumand partea tare, „untul” de cocos, impreuna cu zaharul de mesteacan pana obtii o crema spumoasa.

Se decoreaza tarta cu frisca si capsuni.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170426_171828

IMG_20170426_172423

IMG_20170426_172453

IMG_20170426_172503

IMG_20170426_172649

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s