Supa marocana cu linte si cartofi dulci

IMG_20170423_155914

 

Carnatii sunt doar de decor… 😀

 

Ingrediente:

 

3 linguri ulei de masline

1 morcov marime medie

1 ceapa galbena, marime medie

1 cartof dulce, mare

1 cana – 300 ml – linte verde/portocalie

3 catei de usturoi

2 lingurite de ghimbir proaspat, tocat marunt

1 lingurita chimen pudra

1 lingurita curry

fulgi de chili proaspat macinati, dupa gust

putin piper negru proaspat macinat

sare de Himalaya, dupa gust

1 cutie de 400 ml rosii cubulete

6 cani de apa

patrunjel/coriandru verde tocat marunt

 

Preparare:

 

Se incinge putin uleiul, apoi se adauga ceapa tocata marunt pana incepe sa se patrunda si sa aiba o textura traslucida. In a cest punct adauga si morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mari si mai lasa 1 minut la calit. Adauga cateii de usturoi si ghimbirul proaspat tocat marunt, chimenul, curry, chilli si inca putin ulei, daca compozitia e prea uscata, si lasa la calit inca 1 minut.

Stinge totul cu apa si conserva de rosii. Adauga cartofii dulci taiati cubulete si putina sare. Pune capacul si lasa la fiert pana cand cartofii sunt patrunsi 3/4.

Adauga apoi lintea si mai fierbe putin, nu foarte mult, lintea portocalie fierbe repede, cea verde trebuie lasata mai mult.

Potriveste de sare si condimente, dupa gust. Stinge focul si presara patrunjel verde sau coriandru verde tocat marunt.

Eu am folosit patrunjel uscat in lipsa celui proaspat 🙂

 

Pofta buna!

 

IMG_20170423_155808

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s