Carnatii sunt doar de decor… 😀
Ingrediente:
3 linguri ulei de masline
1 morcov marime medie
1 ceapa galbena, marime medie
1 cartof dulce, mare
1 cana – 300 ml – linte verde/portocalie
3 catei de usturoi
2 lingurite de ghimbir proaspat, tocat marunt
1 lingurita chimen pudra
1 lingurita curry
fulgi de chili proaspat macinati, dupa gust
putin piper negru proaspat macinat
sare de Himalaya, dupa gust
1 cutie de 400 ml rosii cubulete
6 cani de apa
patrunjel/coriandru verde tocat marunt
Preparare:
Se incinge putin uleiul, apoi se adauga ceapa tocata marunt pana incepe sa se patrunda si sa aiba o textura traslucida. In a cest punct adauga si morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mari si mai lasa 1 minut la calit. Adauga cateii de usturoi si ghimbirul proaspat tocat marunt, chimenul, curry, chilli si inca putin ulei, daca compozitia e prea uscata, si lasa la calit inca 1 minut.
Stinge totul cu apa si conserva de rosii. Adauga cartofii dulci taiati cubulete si putina sare. Pune capacul si lasa la fiert pana cand cartofii sunt patrunsi 3/4.
Adauga apoi lintea si mai fierbe putin, nu foarte mult, lintea portocalie fierbe repede, cea verde trebuie lasata mai mult.
Potriveste de sare si condimente, dupa gust. Stinge focul si presara patrunjel verde sau coriandru verde tocat marunt.
Eu am folosit patrunjel uscat in lipsa celui proaspat 🙂
Pofta buna!