Tarta cu branza si dulceata de visine

IMG_20170423_124933

La multi ani sarbatoritilor zilei!

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

200 g biscuiti

200 g faina alba

150 g unt

3 linguri lapte rece

1 lingurita praf de copt

 

Plus:

 

500 g ricotta

2 oua

100 g zahar

1 fiola esenta vanilie

coaja de la o lamaie

1 borcan mare dulceata visine

 

Preparare:

 

Se ia o tava rotunda, mare, cu diametrul de 26 cm si se tapeteaza fundul cu hartie de copt, apoi se unge toata tava cu ulei. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.

Pentru blat trebuie sa amesteci biscuitii macinati, faina, praful d ecopt si untul taiat cubulete, untul rece. Amesteci pana obtii firimituri. Adauga si laptele rece si amesteca bine.

1/2 din cantitatea de biscuiti o rastorni in tava si tapetezi fundul tavii apasand cu mana foarte bine.

Deasupra ungi cu dulceata de visine, iar peste torni branza amestecata cu ouale, zaharul, vanilia si coaja de lamaie.

Pune alautul de biscuiti ramas, preseaza usor cu mana.

Se coace circa 30 de minute pana cand prinde o nuanta aramie deasupra.

Se lasa peste noapte la rece, iar a doua zi se portioneaza.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170423_125000

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s