Prajitura cu ricotta si zmeura

IMG_20170422_192144

Ca de sambata seara…

 

Ingrediente:

 

1 1/2 cana faina

1 1/4 cana zahar

1 plic praf de copt

1 plic zahar vanilat bourbon

1 lingurita esenta vanilie

3/4 lingurita sare

3 oua

1 1/2 cana ricotta

1 cana zmeura

200 g unt topit si racit

 

Preparare:

 

Incinge cuptorul la 200 grade, tapteaza o tava de 20 X 20 cm cu hartie de copt si unge-o cu putin ulei.

Intr-un bol amesteca ingedientele uscate: faina, sare, zahar si praf de copt.

In alt bol amesteca branza, ouale, esenta de vanilie.

Amesteca ingredientele uscate cu cele lichide. In acest punct adauga untul topit si racorit, nu tot deodata, ca pentru maioneza, si amesteca cu o lingura de lemn.

La final adaugi zmeura si omogenizezi cu o spatula de silicon, ai grija sa nu strivesti foarte tare zmeura.

Pune aluatul in tava, niveleaza si da la copt in cuptorul preincalzit.

Coace circa 50 de minute pana la proba cu scobitoarea.

Lasa la racorit si portioneaza.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170422_192244

IMG_20170422_192602

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s