Cornulete cu nuca si gem de coarne

Cornulete fragede cu nuca si gem de coarnecaise

Un dulce care se face in Sacele din batrani, combinatia dintre gemul acrisor de coarne si nuca este delicioasa. Daca nu ai gem de coarne care este ca o pasta, foloseste gem de caise, dar fara bucatele de fructe prin el. Daca gemul este prea fluid, nucile usor prajite se macina fin si se amesteca cu gemul. Daca ai un gem ceva mai vartos, este suficient sa toci grosier nucile.

Ingrediente:
Pentru aluat:

200 g unt de 80% grasime
200 g smantana grasa
2 galbenusuri
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
Faina cat cuprinde

Pentru umplutura:

1 cana de 300 ml cu nuca
200 g gem de caise
250 g zahar pudra pentru tavalit

 

Preparare:

Prajeste nucile la cuptor, usor, doar cat sa capete o aroma, lasa-le la racit si toaca-le grosier. Amesteca-le cu gemul de coarne si da-le deoparte. Pune intr-un vas zaharul pudra si da-l deoparte, cu el vei pudra cornuletele fierbinti.
Untul la temeratura camerei se spumeaza cu zaharul vanilat. Se adauga apoi galbenusurile, unul cate unul, si smantana, toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. La final adaugi praful de copt amestecat cu faina. Cata faina? Cat cuprinde compozitia lichida, asa incat sa rezulte un aluat omogen, neelastic, nelipicios. Se infasoara in folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute, o ora.
Se intinde aluatul pe plansa de lucru presarata cu faina, se taie triunghiuri sau patrate care se presara cu o lingurita de umplutura, se ruleaza si se coc la 180 degrade, in cuptorul preincalzit, pentru 10-15 minute sau pana cand incep sa se rumeneaca frumos.
Se tavalesc imediat fierbinti prin zahar pudra, se lasa la racits si se servesc cu pofta.

 

Pofta buna!

 

Cornulete fragede cu nuca si gem de coarnecaise2

Cornulete fragede cu nuca si gem de coarnecaise3

Cornulete fragede cu nuca si gem de coarnecaise4

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s