Pasca cu ciocolata si stafide

IMG_20170409_123240

Ne pregatim de Paste 🙂

 

De inspiratie Jamila Cuisine

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

200 g faina

200 g zahar

200 g unt

100 ml lapte

35 grame cacao

4 oua marime medie

1 praf de sare

1 plic praf de copt

1 fiola esenta rom

100 g visine din compot, fara samburi

 

Pentru umplutura:

 

800 g branza dulce de vaci

200 g smantana

250 g zahar

150 g faina

2 fiole esenta vanilie

100 g stafide

100 fulgi de ciocolata

2 oua marime medie

coaja de la 1 lamaie

 

Preparare:

 

Incepem cu blatul. Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o tava de 20 X 30 cm cu hartie de copt.

Untul la temperatura camerei se spumeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema omogena. Se adauga ouale, pe rand, ca pentru maioneza, apoi esenta de rom, laptele la temperatura camerei si faina amestecata cu praful de sare, praful de copt si cacaua. Daca folosesti oua mari, nu-ti trebuie decat 100 ml lapte.

Toarna aluatul in tava, nieleaza bine, pune visinele din loc in loc si da la copt pentru 20 de minute. Scoate tava din cuptor, lasa 5 minute la racorit.

Intre timp faci crema de branza. Pune stafidele la inmuiat pentru 30-60 de minute in apa calduta. Scurge-le apoi bine.

Se spumeaza bine zaharul cu untul la temperatura camerei, se adauga branza, apoi ouale, smantana, coaja de lamaie, faina, esenta de vanilie. La final adaugi stafidele si ciocolata.

Toarna crema de branza peste blat, niveleaza bine si coace inca 40-50 de minute.

Lasa peste noapte la racit. A doua zi portonezi.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170409_122751

IMG_20170409_123055

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s