Sparanghel cu parmezan, la cuptor

IMG_20170325_130901

Pofta mare!

 

Ingrediente:

 

1 legatura de sparanghel proaspat

100 g parmezan ras

100 g pesmet

sare, dupa gust

piper negru proaspat macinat, dupa gust

1 lingurita pudra de usturoi

2 linguri ulei de masline

 

Preparare:

 

Se incinge cuptorul la 220 grade Celsius. O tava mare de aragaz se tapeteaza cu hartie de copt.

Pesmetul si parmezanul ras se amesteca bine, adauga sarea, piperul si usturoiul si omogenizeaza.

Sparangelul il speli bine, il stergi, apoi ii tai cam 5 cm din codite, nu sunt asa proaspete, si-l pui intr-o punga din aia cu fermoar in care adaugi uleiul de masline. In acest mod reusesti sa repartizezi uleiul peste tot. Tot in punga dai drumul si la compozitia de pesmet.

Scoate sparanghelul pe hartia de copt, deasupra presara restul de pesmet aromat si da tava la cuptor pentru 7-10 minute.

Lasa putin la racorit si serveste.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170325_130741

IMG_20170325_130805

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s