Peanut Butter Amaranth Bars

IMG_20170326_133051

Sa incepem bine inca o saptamana de post.

 

Ingrediente:

 

2 cani – 300 ml – amaranth expandat

1 cana unt de arahide

3 linguri de alune de padure tocate grosier

150 g curmale fara samburi

1 lingura coaja de lamaie proaspat rasa

1 lingura ghimbir proaspat ras

2 linguri nuca de cocos macinata

1 lingura polen uscat

 

Pentru glazura:

 

100 g unt de cocos

2 linguri zahar mesteacan

3 linguri cacao raw

2 linguri nuca de cocos macinata

1 lingura polen uscat

1 lingura unt de cocos

 

Preparare:

 

Pune pentru 30 de minute curmalele la inmuiat in apa calduta. Scurge-o bine. Adauga in blender untul de arahide, curmalele, untul de cocos topit si racit, coaja de lamaie si ghimbirul ras. Blenduieste totul bine. Daca mai simti nevoia de dulce, poti pune zahar de mesteacan la dizolvat in compozitie.

Adauga amaranth-ul expandat, nuca de cocos, polenul si alunele de padure tocate. Amesteca totul foarte bine.

Se ia o tava de 20 X 20 cm, se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna compozitia de amaranth, se niveleaza bine, iar deasupra se toarna glazura.

Pentru glazura se pune untul de cocos la topit, nu trebuie sa fiarba. Se adauga zaharul de mesteacan, cacaua si se amesteca bine. Se toarna glazura peste amaranth, se presara nuca de cocos si polen si se da peste noapte la frigider.

A doua zi se portioneaza. Se pastreaza la frigider.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170326_132955

IMG_20170326_133236

IMG_20170326_133323

IMG_20170326_133258

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s