De duminica, ciocolatoase si buneee ❤
Ingrediente:
220 g unt
200 g ciocolata lapte
200 g ciocolta amara
un praf de sare
1 lingurita esenta vanilie
1/2 cana de 300 ml zahar alb
1 cana faina alba 000
4 oua marime mare
20 biscuiti Oreo
Preparare:
Pe baie de abur se pune la topit ciocolata si untul. Omogenizeaza bine cu o spatula de silicon si cand compozitia este fina si fara cocoloase o iei de pe foc. Las-o la racorit, ciocolata trebuie sa fie doar usor calduta. Biscuitii Oreo taie-i cu cutitul in 4.
Spumeaza ouale cu zaharul si sarea, cu mixerul. Adauga esenta de vanilie si ciocolata topita. La final adaugi faina amesteca acu praf de copt si omogenizezi cu un tel de mana.
Amesteca biscuitii in compozitie, cu spatula, pastreaza deoparte doar vreo 4 pentru presarat deasupra.
Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapeteaza o tava de 20 x 30 cm cu hartie de copt, toarna compozitia de negresa, niveleaza cu spatula si deasupra presara biscuiti Oreo.
Da la copt pentru cca 35-40 de minute sau pana la proba cu scobitoarea care trebuie sa iasa usor murdara.
Lasa negresa peste noapte la racit si apoi portioneaza.
Pofta buna!