Frittata cu spanac si telemea

IMG_20170315_170315

 

Pofta mare!

 

Ingrediente:

 

O caserola mica cu baby spanac

50 g telemea

6 oua mari

1 ardei rosu, gras, de marime mica

1 ceapa galbena, mica

 

+

 

50 ml lapte

Sare de Himalaya, dupa gust

Mix piper, proaspat macinat, dupa gust

10 frunze de busuioc verde

1 lingura ulei de masline

 

Preparare:

 

In primul rand, ai nevoie de tigaia in care faci adesea omleta, o tigaie de care sa nu se lipeasca frittata.

Se incinge tigaia, se adauga uleiul de masline si ceapa tocata marunt si se lasa 2-3 minute, la foc mic, pana ceapa devine translucida. In acest punct adaugi ardeiul taiat cubulete si spanacul, tot, pana cand acesta din urma se va lasa. In momentul in care frunzele de spanac “se ofilesc”, da compozitia deoparte la racorit, pe o farfurie.

Amesteca ouale cu un praf de sare, tine cont si de faptul ca telemeaua este sarata, cu piper dupa gust si busuiocul tocat marunt. Incinge tigaia, daca simti nevoia mai pune o lingura de ulei, la foc mediu spre mic. Toarna omleta in tigaie. Cand vezi ca fundul omletei incepe sa se intareasca incepi sa presari compozitia de spanac si telemeaua taiata cubulete, imprastiind-o peste tot. Acopera tigaia cu un capac si lasa frittata 8-10 minute la foc mic pana cand incepe sa se intareasca si sa devina pufoasa, dar suprafata ramane inca lichida.

Incinge cuptorul la 180-200 de grade Celsius si da tigaia cu frittata la copt. In vreo 5-10 minute frittata ta este gata si se poate servi calda sau rece, cu sau fara salata.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170315_170149

IMG_20170315_170351

IMG_20170315_170458

IMG_20170315_170526

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s