Tarta cu Nutella

IMG_20170313_123313

Cui nu i-ar placea?!

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

400 g faina alba 000

180 g zahar pudra

200 g unt rece

1 ou intreg + 1 galbenus

2-3 pliculete zahar vanilat

1 praf de sare

 

Plus:

 

750 g Nutella

Zahar pudra pentru decor

 

Preparare:

 

Se face, in primul rand, aluatul fraged. Se amesteca faina cu zaharul pudra, zaharul vanilat si praful de sare. Taie untul rece cubulete si adauga-l in centrul compozitiei uscate. Cu mainile incorporeaza untul in faina, facand firimituri. Fa o gaura in centru si adauga oul intreg si galbenusul. Cu mana framanta un aluat omogen, neelastic, nelipicios, compact, nesfaramicios. Infoliaza aluatul si da-l la frigider pentru o ora.

Se ia o tava de tarta cu diametru de 25-30 cm, se unge cu putin ulei si apoi se tapeteaza cu ½ din cantitatea de aluat ridicand si o margine de cativa cm. Poti face aceasta operatiune cu mana sau poti intinde cu sucitorul pe o foaie de silicon o foaie de aluat mai grosuta.

Unge foaia de aluat cu Nutella. Daca Nutella e prea tare o poti baga cateva secunde la microunde sau la baie de abur pentru a se inmuia frumos. Asa multa Nutella? Da, daca folosesti prea putina Nutella, aceasta se va usca la copt.

Peste Nutella se face un gratar din restul de aluat ramas.

Da tarta la copt la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru circa 30 de minute sau pana cand incepe sa capete o nuanta aurie. Lasa-o la racorit, pudreaz-o si portioneaz-o. Vei vedea ca are centrul moale si ciocolatos.

 

Pofta buna!

 

IMG_20170313_122254

IMG_20170313_123418

IMG_20170313_123730

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s