Cheesecake cu lamaie si capsuni

img_20170301_121040

O primavara frumoasa s-avem!

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

300 g biscuiti digestivi

100 g unt

1 lingura zahar

coaja de la 2 lamai

 

Pentru crema:

 

500 g crema de branza

sucul de la 2 lamai

2 fioe de vanilie

zahar pudra dupa gust

100 g amidon alimentar

5 oua

250 ml frisca lichida

 

Pentru jeleu

 

400 g capsuni congelate

2-3 linguri de zahar

1 plic gelatina pudra Dr. Oetker

 

Preparare:

 

Se ia o tava cu diametrul de 26 cm, se tapeteaza fundul cu hartie de copt si se unge toata tava cu un pic de ulei.

Biscuitii se macina fin, se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si untul topit, iar apoi se tapeteaza fundul tavii cu acest „blat”. Daca mai e nevoie mai pune 2-3 linguri de lapte pentru ca blatul sa fie omogen. Se da 10 minute la copt la cuptorul preincalzit la 180 de grade – 200 de grade. Apoi se lasa la racit. Intre timp bagi tava mare de aragaz in cuptor la incins.

E randul cremei. Amesteca cu un tel de mana branza cu zaharul pudra, vanilia, zeama de lamaie. Amesteca ouale in compozitie, cate unul pe rand, apoi amidonul alimentar si la sfarsit frisca batuta lejer. Omogenizeaza cu o spatula.

Toarna crema peste blat si da la cuptorul preincalzit, iar in tava de aragaz pune 500 ml apa clocotita. In acest mod crema se face bine, iar blatul nu se arde. Eu am copt praji cam o ora, o ora jumatate, la fiecare 30 de minute mai pui o cana de 500 ml de apa clocotita.

Am lasat praji la racit, iar peste noapte am dat-o la frigider.

A doua zi pui capsunile cu zaharul pe aragaz si lasi putin la fiert pana cand lasa zeama, se inmoaie si incepe putin sa se lege compozitia. Gelatina o pui la hidratat in 5 linguri de apa rece, iar cand jeleul e cald, nu fierbinte, o amesteci in compozitie. Cu lingura torni jeleul deasupra tortului si astepti sa se intareasca, apoi poti servi.

 

Pofta buna!

 

img_20170301_121727

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s