Prajitura cu foi de napolitate, nuca si ciocolata de casa

img_20170224_130741

De duminica 🙂

 

Am primit reteta si era imposibil sa nu o incerc si eu cat mai repede 🙂

 

 

Ingrediente:

 

Pentru blaturi:

 

3 foi de napolitana

6 albusuri

200 g zahar

250 g nuca macinata

2 linguri cu varf de faina

1 lingurita praf de copt

 

Pentru crema:

 

6 galbenusuri

250 g zahar tos

2 linguri lapte

200 g unt

300 g lapte praf

2 linguri cacao

1 fiola esenta vanilie/rom, dupa preferinte

 

Preparare:

 

Incepem prim a decupa 3 foi de napolitana dupa forma tavii in care urmeaza sa coacem blatul. Tava folosita de mine a fost de 20X30 cm. Pregatim tava tapetand-o cu hartie de copt si asezand una dintre foile de napolitana peste hartia de copt cu partea neteda in sus.

Ne apucam de bezeaua de nuci. Se spumeaza 3 albusuri cu un praf de sare si 100 g zahar tos pe baie de aburi pana cand obtii o bezea tare si lucioasa. Cu o spatula se incorporeaza mixul 125 g nuci macinate + 1 lingura faina + 1/2 lingurita praf de copt. Se intinde acest mix peste foaia de napolitana, se niveleaza frumos cu spatula si se da in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Este gata cand deasupra prinde o usoara culoare aramie si proba cu scobitoarea este curata 🙂

Procedezi la fel si pentru a doua foaie de napolitana si apoi le lasi la racit complet. Abia cand sunt complet reci te apuci de crema.

6 galbenusuri + 250g zahar se fierb pe aburi si lasi la fiert pana cand zaharul se topeste aproape complet, compozitia se spumeaza si se albeste frumos. In acest punct poti adauga esnta de vanilie sau rom si laptele. Mai amestei cu o lingura si vei observa ca incepe sa nu se mai simta deloc zaharul grunjos, ci se va fi topit. Adauga untul taiat cubulete si amesteca bine pana cand crema este fina. Transfera compozitia lichida intr-un bol, adauga laptele praf cernut cu sita si amesteci bine cu o lingura, repede, sa nu se raceasca de tot crema.

Pe un platou se pune o foaie de napolitana cu blatul de nuca in sus, se toarna 1/2 din compozitia de ciocolata peste blat si se niveleaza frumos, se preseaza a treia foaie de napolitana, simpla, iar deasupra se niveleaza frumos cealalta compozitie de ciocolata in care ai amestecat cacaua cernuta si inca 2-3 linguri de lapte.

Nivelezi frumos, pui foaia de napolitana peste, cu blatul de nuca in jos, presezi bine. Infoliaza prajitura sau bag-o intr-o punga curata, deasupra pune niste greutati usurele si lasa peste noapte sa se aseze.

A doua zi portionezi si servesti cu pofta.

 

Pofta buna!

 

img_20170224_130446

img_20170224_130520

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s