Rulada cu mascarpone si banane

img_20170219_125329

Ca Dragobete 🙂

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

5 oua

100 g zahar

1 lingura miere

1 lingura ulei

1 fiola esenta vanilie

120 g faina

1/4 lingurita bicarbonat de sodiu

un praf de sare

1/2 lingurita colorant alimentar rosu, gel

 

Pentru umplutura:

 

250 g mascarpone

200 ml frisca lichida

zahar pudra dupa gust

2 fiole esenta vanilie

2 banane

100 g ciocolata lapte

 

Pentru decor:

 

50 g ciocolata alba

50 ciocolata de lapte

2 linguri fulgi de migdale

 

 

Preparare:

 

Se incinge cuptorul la 180 de grade. O tava mare de aragaz se tapeteaza cu hartie de copt.

3 oua, 2 galbenusuri si 100 g zahar se spumeaza bine pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se albeste. Adauga mierea si uleiul si omogenizeaza bine cu mixerul.

Acum este punctul sa pui esenta de vanilie, praful de sare, faina amestecata cu bicarbonatul. Omogenizeaza bine, dar nu mixa prea mult timp. Coloreaza aluatul cu colorant.

La final adauga abusurile batute spuma cu o lingura de zahar pe care le amesteci  in prima compozitie cu o spatula de silicon.

Toarna aluatul in tava, niveleaza cu spatula si coace pentru 6-7 minute. Fii pe faza, se coace repede, proba cu scobitoarea este foarte buna.

Intre timp pregateste un prosop pe care-l pudrezi foarte bine cu zahar. Dupa ce ai lasat 3 minute aluatul in tava sa se racoreasca putin intoarce-l pe servetul pudrat, indeparteaza hartia de copt. Daca partea asta arata bine si nu ai ars-o, adica trebuie sa se vada nuanta de roz, intoarce foaia pe partea cealalta, pudreaza bine si strange  foaia de rulada sul cu tot cu prosop. Daca ai reusit sa bronzezi rulada si sa sa nu se mai vada rozul, las-o cu partea arsa in sus, pudreaza bine cu zahar si ruleaza foaia cu tot cu prosop. Lasa la racit complet.

Intre timp faci crema. Spumezi bine mascarpone cu zahar pudra si esenta de vanilie. Adauga si frisca lichida spumata si omogenizeaza. Lasa crema deoparte. Bananele le cureti de coaja si le tai partea care nu e dreapta.

Dupa ce rulada s-a racit, o desfaci si o ungi cu 100 g ciocolata lapte pe care ai topit-o pe baie de abur cu putin ulei, ungi cu o pensula, in strat subtire. Lasi la intarit, ungi peste ciocolata crema de mascarpone, pui cele 2 banane si rulezi strans. Infoliaza rulada si da-o la frigieder peste noapte.

A doua zi decorezi rulada cu ciocoata alba si cea de lapte topite si cu fulgii de migdale.

 

Pofta buna!

 

img_20170219_125021

img_20170219_125121

img_20170219_125218

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s