Paleuri cu ciocolata

img_20170216_160646

Duminica asta merge un clasic 🙂

 

Inspiratie retetecalamama.ro

 

Ingrediente:

 

Pentru fursecuri:

 

200 de grame de unt gras cu minim 8o% grasime, la temperatura camerei

200 de grame de zahar pudra vanilat, am folost Dr. Oetker, foarte fin si fain

4 oua intregi

300 de grame de faina alba

1 fiola esenta vanilie

un praf de sare

 

Pentru ganache:

 

50 g ciocolata lapte Schogetten

50 g ciocolata Schogetten amara

150 ml frisca lichida

1/2 fiola esenta rom

 

Preparare:

 

Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.

Untul moale, zaharul pudra si sarea se pun intr-un castron si se mixeaza cu mixerul pana cand compozitia se omogenizeaza. Se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza bine. Se adauga apoi ouale, pe rand, incorporand foarte bine dupa fiecare ou. Acum este momentul sa adaugi treptat faina. Nu amesteca mai mult decat este nevoie, dupa ce faina s-a incorporat scoate paletele mixerului. Va rezulta o crema groasa ca o budinca consistenta.

Se ia un pos, te ajuti de o spatula de silicon si umpli posul cu aluat. Tava mare de aragaz se tapeteaza cu hartie de copt. Cu posul faci din loc in loc, la o distanta de 5-6 cm, gramajoare mai mici sau mai mari, dupa preferinta. Cert e ca posul te ajuta la o portionare cat mai exacta. Aplatizeaza motul fursecurilor cu degetul umezit in apa rece.

Fursecurile se coc pe rand in cuptorul preincalzit, la  inaltime medie, timp de 12 minute. In prima parte a coacerii se vor lati mult, apoi se vor inalta putin iar deindata ce de jur imprejurul fursecurilor incepe sa apara un inel rumen, sunt gata. Se lasa fursecurile sa se raceasca bine. Ai grija ca se coc foarte repede.

De cu seara se amesteca pe baie de abur ciocolata, esenta de rom si frisca. Cand totul s-a omogenizat lasi la racorit. Vreo 5 linguri lasi deoparte intr-un bol, iar restul dai la frigider peste noapte. A doua zi spumezi ganache-ul si umpli cu ajutorul posului fursecurile care se ingemaneaza doua cate doua – un fursec il umpli cu ciocolata, unul il lasi gol si-l presezi usor deasupra celuilalt. Apoi cu ciocolata pusa deoparte si topita in prealabil la baie de abur, dar sa nu fie foarte lichida, faci gratare pe fiecare fursec in parte. Lasa ciocolata la intarit apoi serveste cu pofta.

 

Pofta buna!

 

img_20170216_160815

img_20170216_160843

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s