Pizza cu salsa si pui

img_20170218_151944

Daca-i sambata inseamna ca e vremea de copt pizza 🙂

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

2 cani de faina alba 550 – eu am folosit o cana de 300 ml

1 plic drojdie uscata

1 lingura rasa zahar

2-3 linguri ulei de masline

1 lingurita rasa de sare

250 ml ml apa calduta

 

Pentru sosul salsa:

 

1 conserva rosii decojite si taiate cubulete

1 legatura de coriandru verde/patrunjel verde

1 ceapa mare alba

3-4 catei de usturoi romanesti, din aceia rozalii cu gust adevarat de usturoi

un praf de sare

piper proaspat macinat

1 ardei iute, de preferat jalapeno, dar merge si clasicul ardei iute romanesc, verde sau poti inlocui varianta asta cu putin praf de chili, asta pentru cei care nu iubesc un sos foarte iute

 

Carnea de pui:

 

1 1/2 piept de pui dezosat, daca pipetul este mic sau un singur piept de pui mare

sare de Himalaya, dupa gust

piper negru proaspat macinat, dupa gust

2-3 linguri ulei de floarea soarelui

 

Plus:

 

1 conserva fasole rosie Kiney

1 conserva micuta de porumb – 3-4 linguri

5 rosii cherry

1 legatura de patrunjel verde

150 g branza Cheddar rasa pe razatoarea cu ochiuri mari

 

Preparare:

 

In prima faza se amesteca drojdia uscata cu lingura de zahar si cu apa calduta. Se lasa 10 minute la crescut intr-un loc caldut. Apoi se amesteca cu faina, sarea si uleiul de masline. Se framanta un aluat omogen, nelipicios, cam 5 minute. Lasa aluatul la dospit pentru o ora, la loc ferit de curent, caldut.

Trecem la carnea de pui. Se taie fasii subtiri, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se incinge un wok, se pune uleiul de floarea soarelui la incalzit si apoi adaugi puiul. Cu o lingura de lemn amesteci din cand in cand. Puiul e gata cand se caramelizeaza usor. Lasa-l la racit complet.

Acum este momentul sa faci salsa. In robotul de bucatarie pui conserva de rosii, ceapa tocata, cateii de usturoi, sare, piper. Original este sa folosesti coriandru verde si 1 ardel jalapeno. Romaneste merge si cu patrunjel verde si un ardei iute romanesc sau putin praf de chili. Omogenizeaza bine si da deoparte.

Fasolea rosie se spala foarte bine si se lasa la scurs. Pastreaza 2-3 linguri deoparte. Clateste bine porumbul si lasa-l la scurs. Se rade branza Cheddar si se taie nu foarte marunt cealalta legatura de patrunjel verde sau coriandrul verde. Rosiile se taie feliute. Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius.

Dupa ce a trecut o ora si aluatul a dospit il imparti in 2 bucati. Iei o tava rotunda, speciala de pizza, 32 cm diametru si cu mainile usor unse cu putin ulei intinzi aluatul pe toata suprafata tavii. Da-l la copt pentru 5 minute.

Scoate tava din cuptor. Unge pizza cu 3-4 linguri generoase de salsa. Deasupra presari 1/2 din fasolea zdrobita cu furculita, 1/2 din pieptul de pui pe care l-ai desfacut cu mana in fasii. Din loc in loc pui felii de rosii, 1/2 din cantitatea totala, deasupra presari porumb si boabe de fasole rosie si termini cu 1/2 din cantitatea de branza Cheddar. Dai la cuptor pentru inca 10-15 minute.

Scoate pizza din cuptor, presara 1/2 din cantitatea de patrunjel verde si apoi portioneaza. Se serveste cu pofta.

La fel procedezi si cu cealalta pizza.

 

Pofta buna!

 

img_20170218_152145

img_20170218_152322

Anunțuri

One response to “Pizza cu salsa si pui

  1. Pingback: Sos salsa | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s