Azi am 6 ani de „blogareala” 😀 Voi sarbatori cu o salata!
Ingrediente:
1/4 cana quinoua alba
2 maini de valeriana
10 ciuperci champignon proaspete
100 g muschi porc afumat
zeama de la o lamaie mica – 3-4 linguri
3-4 linguri ulei de rapita
praf de chili proaspat macinat
piper negru proaspat macinat
2 catei de usturoi
sare de Himalaya grunjoasa cu mix de boabe de piper
Preparare:
In primul rand fierbi quinoa. Pui o parte de quinoa si 4 parti de apa. Eu am pus chiar 5 parti ca sa fiu sigura, si un praf de sare. Am lasat la fiert, in prima faza, la foc mai tare, iar din momentul in care incepe sa fiarba apa, am redus focul la mediu, chiar spre mic. Se face repede, cca 10 minute. Atentie ca se poate prinde, amesteca constant. Quinoa devine translucida si se inmoaie. Stinge focul, lasa 5-10 minute in repaos, quinoa va absoarbe apa si se va umfla si mai tare.
Rastoarna quinoa intr-o sita, clateste-o cu apa rece si las-o la scurs bine.
Spala valeriana bine, scurge apa si usuc-o.
Desparte palaria ciupercilor de codita. Curata fiecare palarie de pielita, la fel si coditele. Taie-le rondele, feliute, dupa plac.
Muschiul de porc afumat il tai cubulete.
Fa dressingul. Amesteca zeama de lamaie proaspat stoarsa cu uleiul de rapita, 1 lingurita sare de Himalaya cu boabe de piper intregi, piper si chili proaspat macinate. Nu uita de cei 2 catei de usturoi rasi pe razatoarea cu ochiuri mici, ei dau tot farmecul salatei. Lasa 5-10 minute in reapaus amestecand din cand in cand pentru omogenizare si topirea sarii.
Pune valeriana si ciupercile intr-un bol, adauga quinoa si carnea, apoi dressingul. Amesteca bine si serveste imediat.
Daca e post scoate carnea din ecuatie. Sau daca esti vegetarian 😀
Pofta buna!
E valeriana din care se face tinctura? Sau doar numele coincide?
La multi ani!!!! 🙂
Nu e aceeasi valeriana, la asta ii mai spune fetica. Am citit pe undeva de ce s-a impamantenit „valeriana”, dar am uitat 🙂 Multumesc frumos!
Tks!!! 🙂
Cu placere, eu pe la Lidl am gasit, in cutii sau pungi.