Chec pentru indragostiti

img_20170208_112921

Toate zilele indragostitilor din lume le-as adopta. Pana una-alta m-am pregatit de Valentine’s Day 😀

 

Ingrediente:

 

1 1/2 cana faina alba 000

1 plic budinca de vanilie

1/2 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat

1/2 lingurit sare

3 oua marime medie

1 cana zahar

2 linguri unt moale

1 lingurita esenta vanilie

coaja de la 1 lamaie

zeama de la 1-2 lamai, depinde cat de mari sunt si cata zeama „produc”

1/2 cana uei

3/4 cana iaurt/sana/kefir/lapte batut

 

Pentru glazura:

 

3 linguri unt moale

1 1/2 cana zahar pudra

3-5 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa

 

Plus:

Blat red velvet

 

Preparare:

 

In prima faza faci blatul red velvet. Injumatateste ingredientele din reteta. Tapeteaza o tava mare de aragaz cu hartie de copt, toarna blatul red velvet, niveleaza cu o spatula de silicon si coace pana la proba cu scobitoarea. Nu-i ia mult. Lasa blatul la racit, apoi decupeaza inimioare cu un decupator de biscuiti, mai mici sau marime medie. Da deoparte inimioarele.

Incinge cuptorul la 180 de grade. Tapeteaza o tava de chec mare cu hartie de copt.

Amesteca faina cu plicul de budinca, sarea, praful de copt si bicarbonatul.

Spumeaza ouale cu zaharul pana cand se albesc si-si tripleaza volumul. Adauga ca pentru maioneaza uleiul, apoi untul, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sucul de lamaie si iaurtul.

Amesteca ingredientele lichide cu cele uscate, va rezulta un aluat de consistenta smantanii.

Toarna o parte din aluatul cu lamaie in tava de copt, niveleaza. Pune inimioarele cu varful in jos, lipite unele de altele, pana cand umpli tava de chec. Deasupra toarna restul de aluat, niveleaza. Se coace cam 50 de minute sau pana la proba cu scobitoarea, in ultima faza da foc mai incet.

Lasa checul la racorit complet, poate sa fie doar putin caldut.

Pentru glazura amesteca untul cu zaharul pudra, treptat, cu mixerul. Pe rand adauga si zeama  de lamaie. Mixeaza pana cand obtii o crema omogenza, pufoasa si aromata. Cu ea glazurezi checul. Lasa-l peste noapte la frigider.

A doua zi portionezi.

Se pastreaza la rece.

 

Pofta buna!

 

img_20170208_112651

img_20170208_113022

img_20170208_113205

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s