Pizza dulce cu fructe si ciocolata

img_20170210_151929

Cine a spus ca pizza trebuie sa fie doar sarata? Copiii vor iubi si o pizza dulce si colorata, cu multe fructe si ciocolata.

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

1 ½ cana – 2 cani de faina alba 000 – eu am folosit o cana de 300 ml

1 plic drojdie uscata

1 lingura rasa zahar

1-2 linguri ulei de masline

Un praf de sare

250 ml apa calduta

Pentru topping:

200 g ananas din compot sau chiar ananas proaspat daca ai

4 fructe de kiwi bine coapte

2 banane

Felii de mandarina – 50 g

50 g visine din compot sau visine proaspete cand e sezonul

2 linguri fulgi de migdale

Pentru glazura de ciocolata:

50 g ciocolata de lapte

50 ml smantana lichida

Preparare:

 

In prima faza se amesteca drojdia uscata cu lingura de zahar si cu apa calduta. Se lasa 10 minute la crescut intr-un loc caldut. Apoi se amesteca cu faina, praful de sare si uleiul de masline. Se framanta un aluat omogen, nelipicios, cam 5 minute. Lasa aluatul la dospit pentru o ora, la loc ferit de curent, caldut.

Intre timp pregatesti fructele. Scurgi ananasul din compot, la fel si visinele si le scoti samburii, daca e cazul. Eu am folosit visine din compot puse fara samburi, special pentru prajituri. Curata fructele de kiwi si taie-le felii, curata bananele si taie-le si pe acestea felii. Desfaci o mandarina in felii si cureti fiecare felie in parte de nervurile albe.

Dupa ce a trecut o ora si aluatul a dospit il imparti in 2 bucati. Cuptorul il incingi la 200 de grade. Iei o tava rotunda, speciala de pizza, 32 cm diametru si cu mainile usor unse cu putin ulei intinzi aluatul pe toata suprafata tavii. Impungi aluatul cu o furculita si il dai la copt pentru 10-15 minute sau pana cand fundul devine auriu.

Scoti pizza pe un platou, o lasi putin la racorit si o decorezi apoi cu fructe si cu fulgi de migdale. La final presari deasupra si glazura de ciocolata.

Pentru glazura amesteci ciocolata de lapte cu smantana, pe baie de abur, si o lasi sa se topeasca si sa se omogenizeze. Lasa putin glazura la racorit si la ingrosat si abia apoi o torni peste pizza, cu lingura, in strat subtire.

Nu uita si de al doilea aluat, iti vor rezulta 2 pizza, fructele le imparti incat sa-ti ajunga pentru fiecare pizza.

Pofta buna!

img_20170210_151150

img_20170210_151335

img_20170210_151507

img_20170210_152042

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s