Bomboane de ciocolata cu matcha si caise, varianta raw vegana

img_20170207_125741

Alt experiment reusit ❤

 

Ingrediente:

 

Pentru aluatul cu matcha:

 

200 g faina de cocos

2 lingurite matcha

2 linguri zahar de mesteacan sau dupa gust

1 conserva „Lapte de cocos” de la Lidl + 1-2 linguri

 

Pentru umplutura:

 

100 g caise deshidratate

1 lingura faina de cocos

 

Pentru glazura:

 

200 ml ulei de cocos topt

2 linguri zahar mesteacan

2-3 linguri miere raw

5 linguri cu varf cacao raw

 

Preparare:

 

In primul rand, pune caisele in apa calduta la hidratat pentru o ora. Le scurgi apoi bine si le bagi in robotul de bucatarie. Le mixezi bine, nu trebuie sa rezulte o crema fina, e fain sa ramana si bucatele de caise. Mai pui o lingura de faina de cocos ca sa lege compozitia si gata. Pune compozitia deoparte.

Amesteca faina de cocos cu matcha, zaharul de mesteacan si laptele de cocos de la Lidl care e mai mult un unt gras. Trebuie sa rezulte un aluat omogen care sa poata fi strans in bilute. Daca e prea faramicios mai pune 1-2 linguri de lapte de cocos de la conserva sau cat mai simti tu la mana ca ai nevoie.

Se pregatesc mici bilute din compozitia de caise. Dupa ce termini cu ele, treci la aluatul cu matcha. Iei o bucata de aluat in mana, nu prea mare, nu vrei sa obtii bomboane prea mari, si cu mainile usor umezite in apa rece framanti aluatul ca sa fie cat mai omogen, faci o bila, o aplatizezi in palma, pui biluta de caise la mijloc, apoi o acoperi cu partile laterale de la aluatul de matcha aplatizat. Invarti bomboana in mana pana cand exteriorul este fin, fara crapaturi. Continui asa pana termini cu toate bomboanele. Le pui intr-o tava pe hartie de copt si le dai la frigider peste noapte.

A doua zi pregatesti glazura. Pui uleiul de cocos la topit impreuna cu mierea, amesteci bine, nu lasa sa fiarba, doar cat sa se incalzeasca iar compozitia trebuie sa fie omogena. Adaugi apoi si zaharul de mesteacan si cacaua si omogenizezi bine, sa nu fie cocoloase. Zaharul il pui dupa gust, mai mult sau mai putin. Scufunzi apoi fiecare bomboana in glazura si o scoti pe o foaie de silicon pe masa de lucru. Se intareste destul de repede. Cu glazura ramasa mai trasezi dungulite deasupra. Lasi la intarit, apoi le desprinzi de pe foaia de silicon si le lasi cateva ore la frigider.

Se pastreaza la frigider in cutiute inchise.

 

Pofta buna!

 

img_20170207_125715

img_20170207_125857

img_20170207_125920

img_20170207_130214

img_20170207_130333

img_20170207_125955

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s