Salata greceasca

img_20170203_155458

Ca de luni, mai light 😀

Ingrediente:

1 castravete mare, din aceia lungi, tiplati

4 rosii Roma

O mana de masline negre

1 ceapa rosie mica

50 g branza feta

Zeama de la 1 lamaie mica

2-3 linguri ulei de masline

Sare de Himalaya dupa gust

Piper negru proaspat macinat, dupa gust

1 lingurita oregano uscat

Preparare:

Se spala rosiile si castravetele. Castravetele se taie in 4, apoi se feliaza. Rosiile se taie cubulete.

Ceapa rosie se taie in 2, apoi o tai fasii. Amesteci rosiile, castravetii si ceapa, pui maslinele, branza feta rupta bucatele.

Intre timp faci si dressingul. Amesteci zeama de lamaie cu uleiul de masline, sare, piper si oregano. Amesteci bine si lasi 5 minute in repaus.

Peste salata presari dressingul, amesteci cu o lingura si servesti imediat.

Pofta buna!

img_20170203_155101

img_20170203_155335

img_20170203_155413

img_20170203_155215

Anunțuri

4 responses to “Salata greceasca

  1. Perfect in orice zi din saptamana. Vad ca iti place sarea de Himalaya, am inteles ca este o sare mai speciala cu mai mult sodiu decat clor( aici chimia mea din cap nu prea pricepe dar trecem peste 🙂 ). Ce stii de ea?

  2. intr-adevar e un argument bun. Dr. Calin Marginean explica foarte frumos de ce a dat Nota 5 Ministerului Sanatatii referitor la sarea iodata si in ce situatie ar fi dat nota 10. undeva pe la min 47 https://youtu.be/wjvrB0FwzUs?t=47m20s

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s