Papanasi cu dulceata de visine

img_20170204_155841

Ca de duminica 🙂

 

Ingrediente:

 

500 g branza dulce de vaci

4 oua intregi

400 g faina alba 000

2 lingurite rase sare

1 lingurita scortisoara

Coaja rasa de la 1 lamaie

1 plic praf de copt

500 ml ulei

 

Pentru servire:

 

Samantana de casa

Dulceata de visine

 

Preparare:

 

Lasa de cu seara branza in sita la scurs. A doua zi o amesteci cu zaharul vanilat, praful de copt, sarea, scortisoara si coaja de lamaie. Incorporeaza apoi ouale si, rand pe rand, faina. La inceput amesteci cu lingura, apoi framanti cu mana. S-ar putea sa mai ai nevoie de putina faina pentru aluat, atentie sa nu fie prea tare, ci usor lipicios.

Presara masa de lucru cu faina, rastoarna aluatul si imparte-l in 10 bucati, 9 bucati egale si a 10-a bucata ceva mai mare, din aceasta vei face cele 9 bilute de aluat care se pun deasupra papanasilor.

Cu mana presarata cu faina faci din fiecare bucata de aluat un rotund, il impungi la mijloc cu degetul si apoi maresti gaura, trebuie sa rezulte inele de aluat usor aplatizate.

Se ia un ceaun, se pune uleiul si se lasa la incins. Fa proba cu o bucatica mica de aluat, cand aceasata se ridica la suprafata si incepe sa faca bule de jur imprejur inseamna ca uleiul este pregatit. Da focul la mic si prajeste papanasii pe ambele parti, la foc domol, fara graba, pentru a fi sigura ca sunt copti. Nu trebuie lasati sa se rumeneasca prea tare, deoarece capata o crusta mai tare, dar nu e bai, sunt la fel de buni si ii tai cu ajutorul unui cutit.

Se servesc papanasii calduti impreuna cu smantana si dulceata de visine.

 

Pofta buna!

 

img_20170204_155705

img_20170204_155726

img_20170204_155826

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s